Instagram začína pomocou strojového učenia rušiť falošné profily

Sociálna sieť majiteľov sporných profilov upozorní a odstráni falošných followerov, ktorí dali fotkám svoje lajky. Tiež ich vyzve k lepšiemu zabezpečeniu účtu a zmene hesla. Použije pri tom novú metódu strojového učenia.

Instagram sa v súčasnosti teší obrovskej popularite. Z nej profitujú používatelia, ktorí majú veľký počet sledovateľov a lajkov na svojich príspevkoch. Firmy ich oslovujú na spoluprácu, pri ktorej dokážu zarábať podobne ako YouTuberi. Známe osobnosti si za jeden post na svojom profile pýtajú nemalé sumy.

Nie každý však získal svojich sledovateľov legitímnou cestou. Instagram sa proti týmto praktikám rozhodol bojovať a problémových followerov zmaže. Použije pri tom novú metódu strojového učenia, ktorá identifikuje lajky, komentáre a sledovateľov z nelegitímnych zdrojov.

Sporné účty dostanú správu o odstránení falošných followerov s výzvou, aby používateľ, ktorý účet vlastní, lepšie zabezpečil svoj profil zmenou hesla. V minulosti už prišli kvôli falošným účtom o sledovateľov mnohé celebrity.

Známe sú napríklad prípady Justina Biebera, ktorý prišiel o 3,5 milióna sledovateľov, Ariany Grande so stratou 1,5 milióna alebo Rihanny, ktorá stratila 1,1 milióna falošných fanúšikov.

Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Začať diskusiu