Waze pridáva navrhovanie trasy podľa zakúpenej diaľničnej nálepky

Pri navrhovaní trasy cez rôzne štáty už bude aplikácia zohľadňovať zakúpené diaľničné známky. Doteraz ste mali na výber iba povoliť alebo zakázať použitie platených ciest bez ohľadu na to, v akom štáte ste mali známku zakúpenú.

Čoskoro spustí Waze novú funkcionalitu, ktorá výrazne uľahčí plánovanie cezhraničných ciest. Pokiaľ sa napríklad vyberiete z Bratislavy do Brna a máte zakúpenú iba slovenskú diaľničnú známku, aplikácia to zohľadní a vypočíta trasu po českú hranicu po diaľnici a neskôr vás nasmeruje na bezplatné cesty.

Doteraz ste si v nastaveniach mohli zvoliť, či sa chcete spoplatneným cestám vyhnúť alebo ich použiť. Bez ohľadu na to, pre aký štát ste si diaľničnú známku zakúpili. A tak pri nastavení Vyhnúť sa diaľniciam Waze napriek kúpenej slovenskej známke navigoval mimo diaľnicu. Neostávalo nič iné, len si cestu rozdeliť na dve časti. Z Bratislavy po hraničný prechod použitie diaľnice povoliť, zvyšnú časť cesty do Brna prepočítať po nespoplatnených cestách.

Aj teraz si môžete v aplikácii pridať zakúpené známky, no Waze na to pri plánovaní trasy zatiaľ neberie zreteľ. Ako sme sa dozvedeli z odpovede admina facebookovej komunity Waze Slovensko, ide len o pozostatok z úvodného testovania.

Presný termín spustenia novinky zatiaľ nie je známy, očakáva sa, že pokiaľ všetko pôjde podľa plánu, bude sprístupnená na budúci týždeň. Waze upozorňuje, že dátum zmeny bude závisieť aj od počtu ľudí, ktorí si zakúpenú známku v aplikácii pridajú. Preto tak treba spraviť čo najskôr, aby v centrále zaregistrovali rastúci záujem.

O novej funkcionalite by sa mal používateľ dozvedieť po spustení aplikácie. Zobrazené pop-up okno ho vyzve, aby si v nastaveniach pridal kúpené diaľničné známky.

Zdroj: waze.com

Diskusia k článku:

Miso 17.11.2018 - 23:08

Vsak ale moznost tam pridat dialnicnu znamku je tam pol roka.

Lenka Ivančíková18.11.2018 - 00:31 Trvalý odkaz

Hurfo, cital si ten clanok? Ved pisem, ze ta moznost tam je dlho, ale nefunguje. Waze pridane znamky zatial nezohladnuje.

Celá diskusia 2 príspevky