Spotify prichádza na Apple Watch

Obľúbená hudobná služba je už dostupná na hodinkách od Apple. Ponúka vzdialené ovládanie prehrávania skladieb z vášho mobilu aj reproduktorov cez Spotify Connect.

Spotify je hudobná služba, ktorá funguje na princípe streamovania. Po dostupnosti na inteligentné zariadenia s Wear OS a Tizen, teraz prichádza aj na hodinky Apple Watch. Bude fungovať na princípe diaľkového ovládača.

Na hodinkách umožní ovládať prehrávanie hudby, teda pozastaviť, spustiť, preskočiť skladbu a prehľadávať playlisty. O samotné prehrávanie sa však naďalej bude starať smartfón.

Okrem toho budete môcť pomocou Apple Watch ovládať aj reproduktory, ktoré pripojíte cez Spotify Connect. Funkcia umožňuje vybraným smart reproduktorom streamovať hudbu z internetu priamo, teda bez použitia telefónu. Reproduktor funguje ako sprostredkovateľ pomocou rozhrania Bluetooth.

Aplikácia pre hodinky by mala byť podľa výrobcu k dispozícii v priebehu nasledujúceho týždňa. Pre jej správne fungovanie bude vyžadovať poslednú verziu Spotify pre iOS.

Zdroj: Zdroj: Spotify

Diskusia k článku:

Začať diskusiu