Sygic Travel pridal do mobilnej aplikácie a na web dopravu

Cestovný plánovač od Sygicu už ponúka údaje o verejnej doprave. Môžete si tak z domova naplánovať cestu metrom alebo autobusom v stovkách miest po celom svete. Nová funkcia pribudla na web Sygic Maps aj do mobilnej aplikácie Sygic Travel pre iPhone a Android.

Platforma Sygic Travel poskytuje podrobné informácie a služby o miestach, ktoré plánujete navštíviť. Kým odcestujete, môžete si naplánovať cestu, zarezervovať hotel, kúpiť vstupenky do múzea a pozrieť si, ako to vo vašej destinácii vyzerá.

Sygic pridal do mobilnej aplikácie a na web údaje o verejnej doprave. Môžete si tak naplánovať, ako sa budete po meste presúvať a jednoducho si necháte napríklad priamo v mobile zobraziť trasu do cieľa. Naplánovanú trasu si pridáte do vytvoreného itinerára a neskôr ju máte hneď po ruke. Po pripojení na internet sa údaje aktualizujú o nové odchody v danom čase.

Sygic Travel pracuje s údajmi o verejnej doprave vo väčšine hlavných turistických destinácií v Európe vrátane v Bratislavy, Prahy a Brna. Funkciu využijete aj v Severnej Amerike, Austrálii a na Novom Zélande. Na pridaní ďalších miest spoločnosť pracuje. Údaje o verejnej doprave pochádzajú priamo od samotných destinácií, ktoré svoje cestovné poriadky zverejňujú vo forme open data. Aktualizácia týchto dát prebieha denne a zohľadňuje rôzne výluky a zmeny.

Okrem hromadnej dopravy dokáže Sygic Travel spočítať aj pešie trasy a poradí si aj s navigáciou pre vodičov. Na webe si môžete naplánovať cestu autom a potom ju jednoducho odoslať do GPS navigácie.

Aplikácia Sygic Travel je v základnej verzii bezplatne dostupná pre iOS a Android. Kto chce používať offline mapy, alebo si stiahnuť sprievodcu mestom, bude musieť prejsť na platenú Premium verziu, prípadne si sprievodcu dokúpiť.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu