EMUI 9 prichádza na ďalšie smartfóny Huawei a Honor

Najnovšia verzia používateľského prostredia prináša zjednodušené ovládanie, nové funkcie a rýchlejšie spúšťanie aplikácií.

CEO Huawei Richard Yu na svojom Weibo účte oznámil spustenie aktualizácie s najnovšou verziou používateľského prostredia EMUI 9 na ďalšie smartfóny značky Huawei. Dočkajú sa aj majitelia vybraných modelov Honoru.

Prvými zariadeniami s EMUI 9 boli telefóny série Mate 20, no postupne nové rozhranie prichádza na ďalšie smartfóny. Rovnakú nadstavbu používa aj Honor, preto sa dočkajú aj majitelia vybraných modelov tejto dcérskej značky.

Podľa vizuálu na sociálnej sieti Weibo odštartuje 10. novembra aktualizácia pre Huawei P20, P20 Pro, Mate RS Porsche Design, Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Honor 10, Honor View 10 a Honor Play.

Najnovšia verzia prináša aj druhú generáciu technológie GPU Turb 2.0. Dokáže zdokonaliť dotykové ovládanie v hrách a funguje v spolupráci s funkciou App Assistant, vďaka čomu by malo byť hranie mobilných hier ešte plynulejšie.

Vylepšená navigácia v systéme umožňuje ovládanie gestami a rôzne súvisiace funkcie v EMUI 9.0 používajú rovnaký dizajnový jazyk, takže ovládanie zariadenia by malo byť oveľa intuitívnejším. Súčasťou novej verzie je funkcia HiVision, ktorá umožňuje rozpoznať významné pamiatky či slávne umelecké diela. Stačí zamieriť fotoaparátom smartfónu na objekt a používateľ dostane potrebné informácie.

Očakáva sa, že zoznam smartfónov s aktualizáciou EMUI 9 nie je konečný a postupne sa dostane aj na ďalšie zariadenia.

Zdroj: weibo.com/hwrichardyu

Diskusia k článku:

Začať diskusiu