Messenger 4: jednoduchšia a farebnejšia nová verzia

Nová aktualizácia je zameraná na jednoduché používanie najdôležitejších funkcií. Hlavné jadro tvoria už len tri záložky a konverzácie si budete môcť pomocou rôznych farieb ešte viac prispôsobiť.

Facebook už dlhší čas pracoval na novej verzii aplikácie Messenger. Nové zmeny boli založené na spätnej väzbe používateľov a prieskume, ktorý zistil, že pre 7 z 10 ľudí je prioritou jednoduchosť. Do popredia sa tak dostali iba najdôležitejšie funkcie. Aplikácia po novom ponúkne v jadre len tri hlavné záložky: Chat, People a Discover.

Prvá je určená na klasické písanie, odosielanie obrázkov či videí. V druhej môžete prehľadávať zoznam priateľov a pozrieť si ich príbehy. Poslednou kartou je Discover, ktorá prepája obchodné možnosti Facebooku. Môžete sa na nej spojiť s rôznymi firmami, nakupovať, sledovať svoje posledné nákupy, zabookovať letenky, hotely alebo hrať hry.

Novinkou je aj prispôsobenie okien konverzácií. Farby dostávajú viac možností. Môžu sa striedať či dokonca gradovať, a meniť z jemných na výraznejšie a tmavšie odtiene. Všetko s dôrazom na to, aby odrážali náladu alebo tému konverzácie.

Sociálna sieť si uvedomuje, že zmeny môžu byť pre niektorých používateľov mätúce, a tak aktualizáciu sprístupňuje postupne vo fázach. Okrem toho plánuje v budúcnosti pridať ďalšie nové funkcie. Spomína Dark Mode, teda tmavšie rozhranie, ktoré menej zaťažuje váš zrak.

Zdroj: messengernews.fb.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu