Android Pie ochráni zálohu aplikácií pomocou odtlačku alebo hesla

Nová bezpečnostná technológia Titan ochráni zálohu aplikácií PIN kódom, heslom, vzorom alebo odtlačokom prsta. Po viacnásobnom zadaní nesprávnych prvkov sa natrvalo zablokuje.

Zálohovanie obsahu vašich nainštalovaných aplikácií vrátane ich nastavení a uložených hesiel funguje v systéme Android cez službu Backup Service. Podporované aplikácie s kompletnými dátami sú uložené v cloudovom úložisku. Dajú sa pohodlne obnoviť po kúpe nového zariadenia alebo obnovení továrenských nastavení toho starého, čím odpadá otravné sťahovanie a nastavovanie každej z nich. Zálohy budú po novom v operačnom systéme Android Pie chránené použitím štandardných bezpečnostných prvkov, vďaka technológii Titan. Pôjde o PIN kód, heslo, vzor alebo odtlačok prsta.

Dešifrovanie využíva kľúč, ktorý je pre každého používateľa generovaný náhodne. K údajom a vašim citlivým dátam vraj nebude mať prístup ani samotný Google. Každá záloha sa na server nahrá v už šifrovanej podobe a k prístupu budú potrebné spomínané bezpečnostné prvky, známe aj z klasického odomykania obrazovky. Google zohľadnil aj zraniteľnosť bezpečnostných vzorov.

V prípade, že niekto zadá zlý vzor niekoľkokrát za sebou, technológia Titan natrvalo zablokuje prístup k zálohe. Americký gigant na zavedení novej ochrannej metódy spolupracuje s firmou NCC Group, ktorá je vo svete kyber bezpečnosti pomerne dobre známa.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu