Lenovo Z5 Pro má ponúknuť štyri zadné fotoaparáty

Na sociálnej sieti Weibo sa objavili fotografie, ktorými Lenovo láka na pripravovanú novinku. Jeden zo štyroch snímačov je vraj teleobjektív, druhý klasický fotoaparát. Funkcie ďalších dvoch sú zatiaľ neznáme.

Lenovo má už nejaký čas pripravovať vylepšenú verziu modelu Z5, ktorá nesie názov Z5 Pro. Viceprezident Lenova na novinku láka cez sociálnu sieť Weibo, kde predvádza snímky zhotovené pomocou štvorice fotoaparátov s dvojnásobným optickým priblížením.

Prvým výrobcom, ktorý uviedol smartfón so štvoricou zadných fotoaparátov je Samsung s modelom Galaxy A9.

Jeden zo štyroch snímačov má byť teleobjektív, jeden klasický fotoaparát a funkcie ďalších dvoch sú zatiaľ neznáme. Novinka má ponúknuť veľký displej bez výrezu s vysúvacou prednou kamerou. Podobný princíp ukázal v lete výrobca Oppo s modelom Find X.

Čo sa týka ďalšej výbavy, displej by mal dostať 6,5-palcovú uhlopriečku s QHD+ rozlíšením. O výkon sa má postarať procesor Snapdragon 845, doplnený buď o 6,GB alebo o 8 GB RAM. V prípade úložiska máme čakať 64 GB alebo až 256 GB variant, prítomná vraj bude aj batéria s kapacitou 4 000 mAh.

Na oficiálne informácie si však počkáme zrejme do 16. októbra, kedy Lenovo usporadúva tlačovú konferenciu s názvom “The killer returns”.

Zdroj: Weibo.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 11.10.2018 - 18:31

No konečne. Už, aby bola vonku ta Nokia s piatimi foťákmi

Celá diskusia 1 príspevok