Motorola One na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začal predávať 5,9-palcový smartfón zaradený do programu Android One. Prekvapí veľmi príjemnou cenovkou.

Novinka zo septembrovej výstavy IFA ponúka sklenenú konštrukciu spevnenú kovovým rámom. Prednú i zadnú stranu chráni odolné sklíčko Gorilla Glass. Výhodou Motoroly One je zaradenie do programu Android One, takže sa môžete spoľahnúť na pravideľné a skoré aktualizácie systému počas troch rokov.

Okrem čistého Androidu tu nájdeme aj známe Moto akcie. Zatrasením telefónom zapnete LED svietidlo, dvojitým otočením zápästia sa spustí fotoaparát. Nechýba Moto obrazovka, ktorá zobrazuje náhľad na doručené notifikácie s možnosťou odpovedať na správy bez odomykania telefónu.

Veľký 5,9-palcový displej s pomerom strán 19:9 dostal HD+ rozlíšením 720 x 1520 bodov. Snapdragon 625 je párovaný so 4 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB úložiskom, ktoré si môžete rozšíriť microSD kartami do veľkosti 256 GB.

Čítačka odtlačkov je umiestnená na zadnej strane pod objektívmi duálneho fotoaparátu, ktorý tvorí hlavný 13 Mpix a sekundárny 2 Mpix snímač.

Súčasťou fotoaparátu je služba Google Lens, ktorá poslúži na rozpoznávanie textu, vyhľadávanie informácií o snímaných objektoch a podobne. Nechýba ani Google asistent. Kompletné špecifikácie sa dozviete z nášho tradičného základného infa.

Napriek oficiálnej európskej cenovke 299 eur sa Motorola One na Slovensku predáva vo vybraných obchodoch za 249 eur. Na výber máte bielu a čiernu verziu. Objaví sa ja v ponuke O2 a Telekomu.

Diskusia k článku:

Tomas 11.10.2018 - 15:37

Škoda len HD+ rozlíšenia. Moja uzasna G5 ma FHD :D

tibikee7712.10.2018 - 09:23 Trvalý odkaz

Co ten procak? Nebude to brzda?

Celá diskusia 4 príspevky