Google Chrome už čoskoro spustíte iba na Androide 4.4. a vyššom

Minimálna úroveň rozhrania API bola zvýšená a aplikáciu už onedlho na Androide Jelly Bean nespustíte. O podporu príde 3,2 % používateľov, čo predstavuje zhruba 64 miliónov zariadení.

Google Chrome je populárny prehliadač, ktorý používa množstvo majiteľov android zariadení. Portál XDA Developers prišiel so správou, že ho už čoskoro spustíte iba na Androide 4.4. KitKat a vyššom. Môže za to minimálna úroveň API rozhrania, ktorá bola zvýšená z hodnoty 4.1. na 4.4.

O podporu tak prídu používatelia smartfónov a tabletov s Androidom Jelly Bean (verzia 4.1. - 4.3.). Jeho aktuálny trhový podiel je 3,2 %. Google minulý rok informoval, že na celom svete eviduje viac než 2 bilióny aktívnych Android zariadení. Podporu Chrome tak stratí zhruba 64 miliónov zákazníkov.

Zatiaľ nie je známe, kedy presne Google ukončí podporu svojho prehliadača. Predpokladá sa, že to bude už čoskoro. Používateľom starších verzií Androidu tak nezostane nič iné, než prejsť na inú aplikáciu, alebo používať vopred nainštalovaný prehliadač.

Zdroj: XDA Developers

Diskusia k článku:

Začať diskusiu