Roomba e5: nová generácia s vyšším výkonom

Nový model odštartoval novú generáciu robotov Roomba pre rok 2019. Ponúka až 5-násobne vyšší výkon, 3-stupňový systém čistenia určený na vysávanie všetkých typov podláh a samozrejme Wi-Fi pripojenie a ovládanie mobilnou aplikáciou.

Roomba e5 naväzuje na úspešnú sériu 800. Na prvý pohľad sa líši novým dizajnom, zmien sa dočkali aj funkčné časti robotického vysávača. Hlavné gumené kefy sa dajú ľahšie vybrať a vyčistiť. Stačí stlačiť kefu na strane ložiska, a to sa jednoducho uvoľní.

Základné parametre:

Rozmery 33,5 x 9,3 cm, hmotnosť 3,6 kg, hlučnosť 58 dB, výdrž batérie až 90 minút, doba nabíjania 3 hodiny, objem zásobníka 0,6 litra, maximálna výška prahu 2 cm.

Obsah balenia:

iRobot Roomba e5, nabíjacia stanica Home Base, sieťový kábel, virtuálna stena Dual Mode Virtual Wall vrátane 2 alkalických AA batérií, 1 extra filter

Najzásadnejšou zmenou však prešiel zásobník na nečistoty. Motor vysávača sa už nenachádza v samotnom zásobníku, ale priamo v tele robota. Vďaka tomu je možné zásobník po vytiahnutí filtra umyť pod tečúcou vodou.

Ani Roombe e5 nechýba funkcia Dirti Detect. Ak pri vysávaní nájde väčšie množstvo znečistenia, problematickému miestu sa venuje dovtedy, kým nebude úplne čisté. Výkonný motor zaistí v porovnaní so systémom AeroVac v Roombe série 600 až 5-násobne silnejšie vysávanie, čo oceníte pri čistení hlboko usadených nečistôt z koberca a odstraňovaní špiny a srsti domácich miláčikov.

Miesta v kútoch, pozdĺž stien a nábytku pomôže vyčistiť špeciálne navrhnuté bočná kefka, ktorá pozbiera nečistoty, chumáče prachu a vlasy z týchto miest. Vysávač vďaka senzorom a inteligentnej navigácii iAdapt rozpozná nábytok v miestnosti a iné prekážky, ktorým sa vyhne.

Po skončení vysávania sa Roomba vráti do nabíjacej stanice Home Base, aby bola pripravená na ďalšie vysávanie. Miesta, ktoré nechcete vysávať, stačí vyčleniť virtuálnou stenou Dual Mode, ktorá ponúka dva režimy. Buď vytvorí neviditeľnú bariéru, ktorú Roomba neprekročí, alebo okolo vybraných predmetov vytvorí ochrannú zónu, do ktorej Roomba nevstúpi zo žiadnej strany.

Pripojenie iRobota Roomba e5 k domácej sieti Wi-Fi rozširuje možnosti ovládania vysávača cez mobilnú aplikáciu iRobot HOME určenú pre zariadenia s Androidom a iOS. V aplikácii máte prehľad o aktuálnom stave vysávača, môžete ho na diaľku spustiť, pozastaviť, určiť si týždenný plán vysávania a zároveň vidíte históriu upratovaní.

Od vyššej a drahšej série sa odlišuje absenciou vizuálnej lokalizácie kamerou, takže Roomba e5 nedokáže sama povysávať kompletne všetky miestnosti, ani nepokračuje po dobití batérie tam, kde prestala. Chýba aj Carpet Bost, teda automaticky zvýšený dvojnásobný výkon vysávania na kobercoch. Tieto nadštandardné funkcie ostávajú len vo vyšších modeloch.

iRobot Roomba e5 je na Slovensku dostupný za odporúčanú cenu 499 eur. Koho by zaujímalo, čo od robotického vysávača môže očakávať, odpoveď nájde v našej recenzii iRobot Braava jet 240 a Roomba 980 - inteligentné čistenie podlahy.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu