iOS 12.1 prinesie vyše 70 nových emoji a opraví chybu nabíjania

Nové modely iPhonov sa predávajú len necelé dva týždne a už tu máme prvé problémy, ktoré treba riešiť.

Apple vydal verejnú beta verziu iOS 12.1, ktorá okrem iného má vyriešiť problém s nabíjaním niektorých nových iPhonov XS a XS Max. Po pripojení kábla do lightning konektora sa niektoré iPhony odmietali nabíjať. Bolo potrebné ich najskôr prebudiť, prípadne po prebudení displeja opätovne kábel pripojiť.

Keďže ide o softvérový problém, riešením má byť opravná aktualizácia. Na svojej stránke Apple upozorňuje na príchod viac než 70 nových emotikonov, ktoré budú súčasťou updatu.

Pribudli postavy s rôznou farbou vlasov, nové smajlíky vyjadrujúce náladu aj emotikony predstavujúce zvieratá, šport a jedlo.

Beta testeri môžu svoje iPhony a iPady aktualizovať už dnes, ostatní si na oficiálne sprístupnenie iOS 12.1 budú musieť pár dní ešte počkať.

Niektorí majitelia sa na internete sťažujú aj na agresívnu postprocesingovú úpravu selfie. Pri porovnaní so staršími modelmi sa zo snímky vytratili detaily a podobá sa na beauty režim známy z čínskych telefónov. Podľa všetkého ide najmä o fotografie zosnímané v zhoršených svetelných podmienkach, kedy sa algoritmus postará o redukciu šumu a tvár na fotke vyzerá viac vyhladená.

V redakcii už iPhone XS testujeme a kolega Matej si naopak kvalitu snímok a použitie umelej inteligencie pochvaľuje. Podrobne sa fotoaparátom budeme venovať v recenzii a samozrejme v tradičnom článku zo série Takto fotí.

Zdroj: appleinsider.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu