365.bank - otestovali sme novú banku v mobile, vy môžete v našej súťaži vyhrať smartfón

PR · Nová banka otvára svoju mobilnú aplikáciu pre ďalších klientov. Testerom sa môže stať každý a získa za to jeden z benefitov podľa svojho výberu. Navyše s nami môžete ako bonus súťažiť o smartfón Samsung Galaxy A5. Stačí, ak si správne tipnete súťažnú odpoveď. Pomôcku nájdete aj v článku.

Vo svojich mobiloch dnes nájdeme úplne všetko. Fotografie z dovoleniek či párty, najnovšie správy aj príspevky priateľov na sociálnych sieťach. Prečo by sme teda cez smartfón nemali vedieť vybaviť tiež nevyhnutné bankové záležitosti?

CD-čká, listy alebo klasické fotoaparáty sú dnes poriadne retro. Nová banka 365 verí, že za sebou už máme aj chodenie na pobočky, čakanie v radoch pri okienku a podpisovanie neprehľadných zmlúv s desiatkami strán.

V mobilnej banke 365 sa dá účet založiť cez smartfón hneď po stiahnutí aplikácie pre Android alebo iOS. Bez návštevy kamennej prevádzky alebo posielania zmlúv poštou. Celý proces je plne digitálny, rýchly a bez zbytočných papierovačiek. Dá sa to stihnúť za 365 sekúnd, ale aj za menej.

Samozrejme, bezpečnosť vašich peňazí a dôkladné overenie totožnosti podľa nevyhnutných pravidiel zostáva zaručená. Občiansky preukaz si naskenujete sami cez fotoaparát v mobile a podpis nahradí podržanie tlačidla.

V 365.bank nie je elektronické iba založenie účtu. Mobilná aplikácia poslúži aj na kontrolu zostatku na účte, nastavenie sporenia, trvalých príkazov, inkasa alebo zmenu limitov pre jednotlivé platby. V prípade núdze zas zabezpečí okamžité zablokovanie karty.

Výhradne elektronická komunikácia s klientom umožnila banke odstrániť zbytočné poplatky. K účtu dostanete zadarmo debetnú kartu za jeho vedenie neplatíte žiadny mesačný poplatok.

Majitelia kompatibilných smartfónov využijú prihlásenie cez odtlačok prsta, Face ID alebo kombináciu 4 obrázkov emodži tzv. PIE kód (Personal Identification Emoji), ktorý je špecialitou 365. V obchodoch budú môcť platiť cez Google Pay. Po vykonaní každej platby dostanete od banky push notifikáciu, aby ste mali presný prehľad o svojich peniazoch.

Do testovania sa môže zapojiť každý. Získať môžete rôzne benefity

Banka doteraz fungovala v beta prevádzke, v ktorej jej služby využívalo 2 x 365 ľudí. Teraz sa testovanie otvára pre ďalších záujemcov, ktorí navyše získavajú jednu zo štyroch zaujímavých cien:

1. Promo kód do aplikácie Hopin s kreditom v hodnote 20 eur na jazdy taxíkmi

2. Ročnú licenciu na antivírus ESET Internet Security a ESET Mobile Security

3. Ročnú licenciu na Microsoft Office 365

4. 365 dní dovolenky pre seba a jednu ďalšiu osobu v partnerských hoteloch len za cenu polpenzie

Tí, čo sa stali betatestermi medzi prvými 2 x 365 používateľmi, zároveň získavajú možnosť pozvať do banky 30 svojich priateľov. Ak sa 10 z nich stane klientom banky, automaticky získavajú Samsung Galaxy A5.

O tento istý telefón ale môžete hrať aj s nami. A to aj v tom prípade, že ste nezískali schopnosť pozývať do 365 ďalších používateľov. Stačí správne odpovedať na otázku: "Ako dlho trvalo najrýchlejšie založenie nového účtu v 365.bank?" Na výber sú štyri možnosti:

A: 183 sekúnd

B: 257 sekúnd

C: 365 sekúnd

D: 422 sekúnd

Správnu odpoveď napíšte ako komentár pod tento post na Facebooku Fony.sk. Kompletné pravidlá súťaže.

Založenie účtu sme sa rozhodli otestovať na vlastnej koži. O pozvánku na test novej aplikácie 365.bank je možné požiadať v Burze pozvánok na Facebooku. Takto sme sa aj my dostali k e-mailu s odkazom pre vstup do BetaZóny, kde bolo nutné vyplniť odpovede na 3 jednoduché otázky a vybrať si jeden zo štyroch vyššie spomínaných benefitov.

Keďže sú aplikácie 365.bank stále vo fáze testovania, nie je možné si ich len tak stiahnuť z obchodov Google Play alebo App Store. BetaZóna však všetko podrobne vysvetlí a odnaviguje vás downloadu cez odkaz doručený e-mailom. Technickejšie založení testeri môžu sledovať progres vývojárov na špeciálnej platforme Trello.

V mobile vám bude stačiť otvoriť stiahnutú aplikáciu a nasnímať obe strany vášho občianskeho preukazu. Všetko následne doplníte skenom vašej tváre, aký už používateľov novších smartfónov neprekvapí. Pravdepodobne totiž podobný proces absolvovali pri nastavovaní odomykania obrazovky cez prednú kameru.

Správnosť údajov o vašej adrese, dátume narodenia a ostatných údajoch síce potvrdzujete ručne, no systém ich vyplní vopred podľa toho, čo videl na znakoch z občianskeho. Všetko potvrdíte prečítaním zmluvy a trojsekundovým podržaním prsta na poslednom tlačidle.

Technicky je váš účet pripravený a založený. Podľa banky to najrýchlejšiemu klientovi trvalo presne 183 sekúnd.

V praxi bude nutné váš účet ešte overiť, buď na pošte, alebo odoslaním napríklad 1 eura z iného účtu nesúceho vaše meno. Z bezpečnostných dôvodov vám až potom môže byť odoslaná platobná karta, ktorá odštartuje využívanie vášho nového účtu naplno.

Diskusia k článku:

funboy 02.10.2018 - 14:12

usa###+91=8094945424 Love Marriage Specialist Baba ji canada

funboy02.10.2018 - 14:12 Trvalý odkaz

Keďže ste sa rozhodli otestovať založenie účtu na vlastnej koži, pochváľte sa, ako dlho trvalo založenie nového účtu v 365.bank Vám? :)

Tomáš Brestovanský02.10.2018 - 14:32 Trvalý odkaz

Aplikáciu aktívne používam už asi dva týždne spolu s Google Pay. Založenie mi trvalo cca 10 minút, ale to len preto, že som na každej jednej obrazovke robil screenshot a čítal si všetky podmienky a drobnosti. Zdržať sa dá aj na "svojke", veď nechcete aby banka mala vašu škaredú fotku nie =D Momentálne ešte zháňam hodinky s Wear OS a Google Pay, potom mám v pláne pripraviť ešte článok so skúsenosťami.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease02.10.2018 - 15:29 Trvalý odkaz

365.bank patrí pod poštovú banku.
+MasteCard standard je embosovaná debetná karta
+Google Pay
-výber z bankomatu mimo Poštovej Banky 2.50€
-prevydanie platobnej karty 10€

Not bad, ale prečo mám pocit, že objavili teplú vodu.
Márne hľadám pridanú hodnotu.

Tomáš Brestovanský02.10.2018 - 15:36 Trvalý odkaz

Áno, patrí pod Poštovú, preto som študoval tie zmluvy. Ja som si chcel vyskúšať novú aplikáciu, ktorá je fakt pekná a dobre spracovaná, ale predovšetkým som chcel vyskúšať Google Pay. Mám ešte účty vo VUB (nemá GP) a mBank, kde však nemám kartu, nemal som teda doteraz možnosť GP používať. Založenie účtu v 365 bolo rýchle a bezbolestné... Peniaze z bankomatu nevyberám, karty nestrácam, účet je bez poplatkov, ja som zatiaľ spokojný.

Celá diskusia 31 príspevkov