Navigácia Waze už podporuje CarPlay

Navigačnú online aplikáciu, ktorá vás v reálnom čase informuje o dopravnej situácii na vašej trase a na základe zistených obmedzení vypočíta optimálnu cestu, už môžete používať v aute s podporou CarPlay.

Nielen majitelia androidov, ale už aj iPhonov s iOS 12, ktorí majú vo svojich telefónoch nainštalovaný Waze, budú môcť sledovať trasu na väčšom displeji podporovaného vozidla.

Stačí spárovať mobilné zatiadenie s autom, ktoré CarPlay podporuje a zo zobrazenej ponuky si vybrať aplikáciu Waze. Je oveľa pohodlnejšie sledovať trasu a čítať prípadné upozornenia na veľkom displeji auta než na obrazovke mobilu. Odpadá tak problém s vhodným umiestnením stojana.

Pokiaľ má vaše auto aj miesto s bezdrôtovým nabíjaním, nebude vám prekážať ani nabíjací kábel. Toto som si v aute Mini Cooper, ktoré som jeden čas používala, nevedela vynachváliť. Tam bola nabíjacia podložka umiestnená vnútri lakťovej opierky.

Funkcia je pridaná do poslednej aktualizácie aplikáce s číselným označením 4.43.4. Pokiaľ teda máte záujem Waze cez CarPlay využívať, nezabudnite si aplikáciu aktualizovať. V súčasnej dobe je CarPlay dostupné vo viac než 400 modeloch áut. Ich zoznam nájdete na stránke Applu.

Waze cez Android Auto funguje oficiálne už viac než rok. Podrobne sme sa tomu venovali v článku Waze pre Android už aj do auta, iOS verzia zaostáva. Teraz sa konečne dočkali aj majitelia iPhonov.

Zdroj: facebook.com/Waze

Diskusia k článku:

Začať diskusiu