Huawei AI Cube: inteligentný reproduktor a 4G router v jednom

Tohtoročná IFA bola bohatá na rôznorodé zariadenia. Zaujímavým produktom je Wi-Fi reproduktor od Huawei, ktorý podporuje hlasovú asistentku Alexu a poslúži aj ako router.

Prvýkrát vstúpil čínsky výrobca na trh s inteligentnými reproduktormi a uvideol vlastné zariadenie Huawei AI Cube. Od konkurencie sa líši bohatou konektivitou. Podporuje LTE kategórie 6 (maximálna rýchlosť 300 Mbps) a štandard Wi-Fi 802.11ac. To znamená, že router je schopný pracovať na frekvenciách 2,4 GHz aj 5 GHz a prenášať dáta cez LAN rýchlosťou až do 1200 Mbps.

Základné parametre:

Rozmery 218 x 116 x 116 mm, hmotnosť 900 gramov, LTE Cat6, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, port RJ-45, slot pre SIM, 15 W reproduktor, 4 x mikrofón, rozpoznávanie hlasu, podpora asistentky Alexa, Huawei HiLink, Huawei Histen.

Huawei AI Cube tiež spolupracuje s hlasovou asistentkou Alexa od Amazonu. Môžete tak získať rýchle informácie z akeľkoľvek oblasti, stačí sa Alexy iba opýtať. Reproduktor poslúži aj na prehrávanie hudby. Naše skúsenosti s podobným produktom nájdete v recenzii Amazon Echo Plus - hlasom ovládaná domácnosť.

Novinka disponuje veľkou 400 ml zvukovou dutinou a hliníkovou membránou. Táto kombinácia má produkovať kvalitný zvuk aj plné basy bez skreslenia. Zvukovú kvalitu má vylepšiť aj riešenie Huawei Histen, ktoré pridáva virtuálne basy, lineárny fázový ekvalizér, adaptívne ovládanie cez viacero zariadení, rozpoznávanie hlasu na diaľku a ďalšie funkcie.

Cenu ani dostupnosť Huawei AI Cube nepoznáme, podľa slovenského zastúpenia firmy sa reproduktor na Slovensku oficiálne predávať nebude.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu