Bang & Olufsen Beoplay E6 - športové slúchadlá s odolnosťou voči vode

Bluetooth slúchadlá sľubujú odolnosť voči vode a potu, kvalitný zvuk, 5 hodín výdrže a automatické vypínanie po spojení magnetov. Nie sú však vôbec lacné.

Kto dnes uvažuje nad investíciou do kvalitných slúchadiel na každý deň, mal by sa zaberať hlavne na bezdrôtové modely s technológiou Bluetooth. Audio konektory z moderných smartfónov pomaly miznú a na chýbajúce káble, ktoré tak nikde neprekážajú, sa ľahko zvyká.

Jedny z najľahších typov takýchto slúchadiel označujeme ako "športové". Hoci ich môžete používať kde chcete, základnou vlastnosťou je ľahká konštrukcia, minimalistické náušníky a pevné ich uchytenie tak, aby z uší nevypadli ani pri prudkých pohyboch. V prípade potreby celé slúchadlá ľahko zamotáte a vložíte do tašky alebo vrecka.

Svojho zástupcu v tejto kategórii chce mať aj známa dánska značka Bang & Olufsen. Na berlínskej výstave IFA 2018 preto predstavila model Beoplay E6.

Majú textíliou obalený kábel, ktorý si po nasadení prehodíte za krk. Meniče s in-ear konštrukciou, batéria aj ovládacia elektronika s hliníkovými tlačidlami na príjem hovoru a reguláciu hlasitosti na oboch koncoch sú skonštruované tak, aby odolali kontaktu s vodou, potom či inou vlhkosťou.

Po vybratí z uší môžete slúchadlá visiace okolo krku spojiť s pomocou magnetov. Podobné riešenie ponúkajú napríklad Beats X od Applu respektíve Beats by Dre. Beoplay E6 sa po tomto úkone navyše okamžite automaticky vypnú, aby šetrili batériu.

Ich cena je ale takmer trojnásobná. Bang & Olufsen Beoplay E6 by na náš trh mali prísť v septembri za oficiálnych 299 eur.

Firma sľubuje kvalitný zvuk, rovnomerné rozloženie hmotnosti, rôzne veľkosti silikónových nadstavcov v balení, výdrž 5 hodín a možnosť nabíjania slúchadiel počas aktívneho používania.

To prebieha nasadením špeciálneho klipu na segment s batériou na pravej polovici kábla. V praxi by ste tak museli nabíjanie ťahať za krkom až k externej batérii alebo inému zdroju energie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu