Začína IFA 2018. Na čo sa môžeme tešiť

Podobne ako MWC v Barcelone aj berlínska IFA prináša každoročne množstvo noviniek zo sveta mobilnej technológie. Tento ročník by nemal byť nudný.

Oficiálne budú dvere výstaviska pre laickú aj odbornú verejnosť otvorené od 31. augusta do 5. septembra 2018. Ako býva zvykom, niektorí výrobcovia mávajú prezentácie svojich noviniek naplánované na dni tesne pred otvorením.

Inak tomu nie je ani tento rok. Už dnes doobeda mal svoj event Acer, no to najdôležitejšie z oblasti telefónov nás čaká vo štvrtok a v piatok. V priebehu dvoch dní prebehnú eventy firiem, od ktorých sa očakávajú nové modely smartfónov.

Naplánované tlačové konferencie:

30. 8. 2018:

- 10:00 HTC

- 10:45 Samsung

- 13:00 Sony

- 14:00 Honor

- 18:00 BlackBerry

- 19:45 Lenovo

31. 8. 2018

- 14:00 Huawei

Sony Xperia XZ3

O niektorých očakávaných novinkách sme vás na našom webe informovali už v predchádzajúcich dňoch. Tešiť sa môžeme na Sony Xperiu XZ3, LG ukáže dva modely G7 One a G7 Fit, a Huawei by mal uviesť ďalšiu generáciu radu Mate. O novinke Mate 20 Lite vieme už takmer všetko, čakáme len na oficiálne potvrdenie špecifikácií, dostupnosť a cenu.

Huawei Mate 20 Lite

HTC by mohlo uviesť cenovo dostupnejšieho súrodenca HTC U12+ s prívlastkom life. Priniesť by mal 6-palcový natiahnutý displej, Snapdragon 636, 4 GB RAM a duálny fotoaparát.

Honor pravdepodobne predstaví globálnu verziu herného smartfónu Honor Play, ktorý mal svoju premiéru v Číne koncom júla. Od Lenova by sme mohli vidieť Motorolu Moto Z3 a Moto mód s podporou 5G sietí.

Honor Play

Lacnejšia verzia BlackBerry KEY2 by mala mať v názve LE. Za dostupnejšou cenovkou má stáť slabší procesor, fotoaparát s nižším rozlíšením a batéria s nižšou kapacitou. Čo nové nám ukáže Samsung zatiaľ netušíme, dôležité produkty Galaxy Note 9 a Galaxy Watch boli uvedené už začiatkom augusta. Radi sa ale necháme prekvapiť.

V Berlíne bude náš kolega Richard, ktorý vám svoje prvé dojmy z noviniek sprostredkuje formou videí. Preto nezabudnite sledovať nielen náš web, ale aj YouTube kanál. V priebu nasledujúcich dní vám prinesieme základné infa všetkých dôležitých zariadení.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu