Takto fotí (Lenovo) Motorola Moto E5 Plus

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu (Lenovo) Motorola Moto E5 Plus s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), video Full HD (30 fps), 1,25 um pixel, AF (PDAF), laserové zaostrovanie, clona f/2.0

Predný fotoaparát: 5 Mpix (4:3) / 4 Mpix (16:9), Full HD video, LED blesk

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: (Lenovo) Motorola Moto E5 Plus.

Krátky komentár:

Fotoaparát neponúka rýchle spustenie Moto gestom (teda dvojitým otočením zápästia), v jeho nastaveniach však nájdete funkciu Rýchla snímka, ktorá povolí rýchle spustenie dvojitým stlačením vypínača. Na video prepnete ťahom hore, na ostatné režimy (panoráma a spomalené video) ťahom dolu. Povoliť tiež môžete funkciu Nasnímať ťuknutím kdekoľvek. Kvalita fotografií je pri zohľadnení cenovky 189 eur celkom fajn, čakal som oveľa horšie výsledky. Hlavne večer. Len to zaostrovanie nie je najspoľahlivejšie. Ak môžete, spravte vždy radšej dva zábery - aj keď sa vám prvý zdá ostrý, spravte radšej ešte druhý po označení objektu prstom a doladení expozície. Záznam Full HD videa z oboch kamier je na 190-eurovú hranicu slušný, nepočítajte však so žiadnou stabilizáciou. Prostredie fotoaparátu sa mi páči, k nemu vlastne nemám výhrady.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu