Lenovo v Q2 2018: rástli tržby aj zisk (hospodárske výsledky)

Lenovo zverejnilo výsledky svojho prvého fiškálneho štvrťroka, ukončeného 30. júna 2018, t.j. podľa náško kalendára Q2 2018. Celkovo firma dosiahla medziročne silný rast príjmov, darilo sa aj mobilnej divízii.

V druhom tohtoročnom štvrťroku predstavovali výnosy Lenova 11,91 miliárd USD, čo je 19 % medziročný nárast. Kým pred rokom bolo Lenovo v strate, teraz firma vykázala príjmy pred zdanením 113 miliónov USD. Zisk zaznamenali všetky obchodné skupiny.

Zisk sa v druhom kvartáli 2018 vyšplhal na 77 miliónov USD, čo je oproti rovnakému obdobiu minulého roka nárast o 149 miliónov USD. Základný zisk na akciu bol 0,65 amerických centov.

Lenovo v prvom štvrťroku 2018 oznámilo vytvorenie svojej novej Skupiny inteligentných zariadení (IDG), ktorá v sebe spája Skupinu pre osobné počítače a inteligentné zariadenia so Skupinou pre mobilné zariadenia. IDG dosiahla silný, 14 % medziročný rast tržieb, vo výške 9,95 miliardy USD.

Skupina pre mobilné zariadenia (MBG) spadajúca pod IDG, si počas štvrťroka výrazne polepšila. Zredukovala prevádzkové náklady o vyše 100 miliónov USD, uviedla vylepšené produktové portfólio a orientovala sa na vybrané trhy, kde môže konkurenčne profitovať.

Výnosy a objemy sa naďalej posilňovali najmä v Latinskej Amerike a v Severnej Amerike sa medziročný objem predaja mobilov firmy Lenovo takmer zdvojnásobil. Presný počet dodaných kusov smartfónov výrobca neprezradil.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu