Nokia 7 Plus získava Android 9 Pie Beta 4

Majitelia Nokie 7 Plus sa môžu prihlásiť do beta programu, v ktorom môžu získať prístup k vývojárskej verzii najnovšieho Androidu.

Konzorcium HMD Global, ktoré stojí za značkou Nokia, sľubuje majiteľom všetkých doteraz vydaných smartfónov aktualizáciu na nový Android 9 Pie.

Dátum oficiálneho vydania novej verzie nie je známy, no už dnes sa môžu používatelia modelu Nokia 7 Plus zaregistrovať do developerského programu, skúšať novinky systému a spolupodieľať sa na jeho vývoji.

Prvá "developer preview" verzia Androidu Pie pre vývojárov – DP1 (Beta 1) bola sprístupnená 8. mája 2018, teda v deň, kedy ju Google oficiálne uvoľnil na testovanie. Novinky operačného systému sme vám predstavili v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť.

Ďalšie aktualizácie boli neskôr dostupné prostredníctvom OTA alebo ručnou inštaláciou. Nokia 7 plus je aktuálne zaradená medzi niekoľko zariadení s prístupom k Androidu 9 Pie vo verzii Beta 4.

S aktuálnou verziou získá Nokia 7 plus podporu ovládania gestami. Bude tak dostupné rýchle prepínanie medzi aplikáciami pomocou softwarového tlačidla "home" alebo ľahšia aktivácia rozdelenej obrazovky.

Majitelia Nokie 7 Plus sa môžu do programu prihlásiť na stránke nokia.com. Medzi prvé zariadenia, ktoré už oficiálne dostali aktualizáciu na Android Pie, patria Google smartfóny Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL a Essential Phone.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu