Huawei SoundStone Portable Bluetooth Speaker (CM51)

Malý a relatívne ľahký Bluetooth reproduktor od známeho výrobcu telefónov sľubuje slušný zvuk a dlhú výdrž. Stojí menej než 50 eur.

Čínsky Huawei má v ponuke príslušenstva na svojom webe malý a lacný Bluetooth reproduktor, ktorý nájdete aj vo viacerých slovenských e-shopoch. Stojí príjemných 40 až 50 eur.

Dizajn plastového reproduktora je vraj inšpirovaný okrúhliakom, teda kameňom obmytým vodou. Hornú polovicu tvorí špeciálna textília, ktorá odolá aj vode a potu. CM51 teda spĺňa certifikáciu IPX5 (tryskajúca voda).

Vďaka malým rozmerom a hmotnosti 190 gramov ho ľahko skryjete napríklad do ruksaku. Na ten ho môžete pripevniť aj prostredníctvom dodávanej šnúrky.

Technické parametre:

Rozmery: 100 x 100 x 42 mm, hmotnosť: 190 gramov, dosah Bluetooth: 10 metrov, SPL (úroveň tlaku vzduchu): 83 až 86 db / 1 m, THD (harmonické skreslenie): menej než 1 %, odolnosť voči vode IPX5, mikrofón pre handsfree telefonovanie, batéria: 700 mAh, výdrž: 8,5 hod, čas nabíjania: 3 hodiny

Konštrukcia ukrýva veľký neodymový magnet a vysokocitlivú membránu, vďaka ktorým by mal reproduktor produkovať neskreslený zvuk naprieč celým pásmom od basov po výšky. V redakcii sme ho ale zatiaľ naživo nepočuli.

Doplnkovou funkciou Bluetooth spojenia s telefónom je možnosť hlasitého telefonovania. Pri ňom by mal zabudovaný mikrofón v spolupráci s elektronikou potláčať okolité ruchy.

Vo vnútri nájdete 700 mAh batériu, ktorá túto oblinu rozozvučí až na 8 a pol hodiny. Plné nabitie vybitého reproduktora trvá tri hodiny. Po ňom nesmiete zabudnúť na uzavretie ochranného krytu konektora.

Podobne drahú a veľkú konkurenciu sme už v redakcii videli. Prečítajte si naše texty JBL Go 2: vodeodolný Bluetooth reproduktor alebo Creative MUVO 2c - svieži repráčik odolný voči ošplechnutiu. Huawei je o niečo ťažší ako toto duo, ale s dlhšou udávanou výdržou.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu