Huawei Color Band A2 - vodeodolný fitnes tracker

Tracker aktivít od Huaweiu ponúkne 0,96'' dvojfarebný displej, snímač tepovej frekvencie a výdrž približne 9 dní na jedno nabitie. Zvládne aj ľahký kontakt s vodou pri sprchovaní.

Fitness náramky zažívajú boom a niekoľko takýchto pomocníkov pre meranie pohybových aktivít má vo svojom portfóliu aj Huawei.

Jeden z nich, Color Band A2, ponúkne relatívne veľký displej s uhlopriečkou 0,96 palca. Web výrobcu ho podprahovo porovnáva s mimoriadne obľúbeným Xiaomi Mi Band 2, ktorý má len 0,42-palcový displej. Jeho recenziu si môžete prečítať v článku Xiaomi Mi Band 2 - najlepší z lacných náramkov.

Je tak jasné, že plocha Color Bandu A2 zobrazí oveľa väčšiu informáciu o aktuálnom čase, počte odmeraných krokov od pravidelného polnočného resetu a do posledného riadku sa zmestí aj dátum s názvom dňa v týždni. Porovnanie s novším Xiaomi Mi Band 3 s rozmernejším displejom už také priaznivé nie je.

Technické parametre:

Rozmery: 47 x 21 x 11 mm (telo bez remienka), celková hmotnosť: 22 gramov, 0,96'' PMOLED displej kapacita batérie: 95 mAh, čas nabíjania: 1,5 hodiny, výdrž: cca 9 dní, vodeodolnosť IP67, párovanie cez Bluetooth 4.2 (dosah 10 m) s Androidom 4.4 alebo iOS 8 a novšími, rám z nerezovej ocele, polykarbonátové telo, TPU remienok, operačná teplota -20°C až + 50°C, vlhkosť max. 95 %

Ako je v segmente náramkov a lacnejších hodiniek zvykom, displej je len dvojfarebný - takéto riešenie je však dobre viditeľné aj na priamom slnečnom svetle a môže svietiť neustále, s minimálnym odberom energie z 95 mAh batérie. Na jedno nabitie by mal tento Huawei maximálne 18 dní v standby režime (položený na stole).

Pri pravidelnom využívaní optického senzora tepovej frekvencie a sledovaní pohybu to bude menej, približne 9 dní. Medzi jednotlivými funkciami sa pohybujete posúvaním prsta po dotykovom displeji do strán. Ďalšie obrazovky ovládajú budík (vibráciami na zápästí), počítajú spálené kalórie, umožnia "prezvoniť" zapatrošený mobil spárovaný cez Bluetooth 4.2 alebo zobrazujú notifikácie na zmeškané hovory a neprečítané SMS. Tie by vraj malo byť možné čítať aj bez vyberania telefónu z vrecka.

Malý displej si teda s upozorneniami z ostatných aplikácií zrejme neporadí. Dostanete však pripomienku k pohybu pri dlhšom sedení a počas aktívneho tréningu sa do popredia dostane okamžitá tepová frekvencia spolu s odhadom toho, či sa nachádzate vo svojom aeróbnom alebo anaeróbnom pásme.

Rozpoznávanie základných športov ako beh či cyklistika by malo prebiehať automaticky, stačí sa dať do pohybu.

Fitness tracker je vodeodolný s certifikáciou IP67, vydrží teda napríklad sprchovanie. Plávanie už nie. Nabíjanie prebieha prostredníctvom magnetickej kolísky. Samozrejme len v prípade, že sa nerozhodnete nechať si ho nasadený aj cez noc, kvôli meraniu kvality a dĺžky spánku.

Na podrobnejšie vyhodnocovanie aktivít slúžia aplikácie Huawei Health a Huawei Wear dostupné pre Android aj iOS.

Dostupný by mal byť v troch farbách, okrem decentnejšej čiernej aj v červenej a žltej. V overených slovenských e-shopoch ho nájdete za cenu približne 38 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu