Samsung Galaxy Note 9 naživo

Pozreli sme si a vyskúšali najnovší top model radu Note. Pero S Pen ponúka oveľa viac funkcií než predchodca, 12 Mpix duálny fotoaparát sa dočkal vylepšenia a kúpiť si môžete aj verziu s 512 GB úložiskom.

Nová generácia tabletofónu Note 9 je ešte výkonnejšia než predchodca. Ponúka celodennú výdrž batérie aj pri náročnom používaní a vynovené dotykové pero S Pen teraz podporuje Bluetooth pripojenie, čím získate pri práci s telefónom nové možnosti.

Uvedenie novinky radu Galaxy Note patrí každoročne k najočakávanejším udalostiam v technologickom svete. Prémiový model vždy ponúka to najlepšie od Samsungu a inak tomu nie je ani pri Galaxy Note 9.

Najvýraznejšou zmenou prešlo pero S Pen. Od uvedenia prvého Note-u si prešiel významným vývojom. Zo začiatku bol len nástrojom na kreslenie a písanie, neskôr pribudlo viacfunkčné tlačidlo a vďaka podpore technológie Bluetooth Low Energy (BLE) teraz prináša S Pen úplne nový spôsob, ako Note používať.

Pero poslúži ako diaľková spúšť fotoaparátu, jedným kliknutím môžete zoskupiť obrázky, premietať snímky, pozastaviť a prehrať video, použiť ho ako ovládač pri prezentácii a podobne. V budúcnosti pribudnú ďalšie funkcie, ktoré vývojári môžu integrovať do svojich aplikácií.

Každá farebná verzia Note 9 má vlastnú farbu pera, pričom pri žltej, fialovej a medenej verzii budete rovnakým farebným odtieňom písať poznámky na zhasnutej obrazovke. Čierny Note má čierne pero, ktoré píše bielou farbou. S Pen sa nabíja zasunutím do tela smartfónu. Len 40-sekundové nabíjanie postačí na 200 kliknutí tlačidlom alebo 30 minút práce s perom. Rovnako ako Note 9 aj S Pen má vode a prachu odolnú konštrukciu, takže sa nemusíte obávať ponorenia do vody ani pobytu v prašnom prostredí.

Výrobca pri prezentácii upriamil pozornosť na vylepšený fotoaparát, ktorý má byť doposiaľ najinteligentnejším fotoaparátom Samsungu. Inteligenciu využíva k identifikácii jednotlivých prvkov fotografie, napríklad scény a predmetu, automaticky ich zaradí do jednej z 20 kategórií a na základe tejto kategórie zmení nastavenia fotoaparátu tak, aby bol výsledok čo najlepší.

Zároveň vás upozorní, pokiaľ zaznamená nejaký nedostatok, ktorý by mohol mať vplyv na výslednú kvalitu. Upozornenie sa objaví napríklad vtedy, ak je snímka rozmazaná, fotografovaná osoba žmurkla, objektív je znečistený, alebo kvalita snímky by kvôli protisvetlu nebola dobrá.

Rovnako ako rad Galaxy S9 aj Note 9 dostal variabilnú clonu f/1.5 a f/2.4. Na základe vyhodnotených parametrov snímky fotoaparát zvolí tú, ktorá bude v danom momente vhodnejšia. Clonu môžete meniť aj ručne. Optická stabilizácia je na obidvoch 12 Mpix snímačoch duálneho fotoaparátu, predná 8 Mpix kamera láka na automatické zaostrovanie.

Medzi kľúčové špecifikácie Galaxy Note 9 patrí 6,4'' natiahnutý QHD+ displej, výkonný procesor Exynos 9810, 4000 mAh batéria a 6 GB kapacita RAM. Vnútorné úložisko bude na Slovensku dostupné v dvoch veľkostiach: 128 GB alebo 512 GB. Nechýba slot na pamäťové karty a výrobca nezabudol ani stereo reproduktory.

Na odomknutie zariadenia môžete využiť čítačku odtlačkov na zadnej strane, skener očnej dúhovky, rozpoznávanie tváre, PIN kód či nakreslenie gesta. Prípadne kombináciu týchto funkcií. Všetko dôležité vrátane kompletných špecifikácií sa dočítate v našom základnom infe. Nájdete tam aj viac živých fotografií.

Od včera si môžete u vybraných predajcov Sansungu Galaxy Note 9 predobjednať. 128 GB model dostal odporúčanú cenovku 999 eur, za 512 GB verziu zaplatíte 1249 eur. V značkových predajniach Samsungu a oficiálnom e-shope výrobcu je k dispozícii aj špeciálna edícia 512 GB modelu s hodinkami Gear S3 za 1349 eur. Oficálny predaj štartuje na Slovensku 24. augusta.

Diskusia k článku:

Gabriel 11.08.2018 - 00:26

Nehovorili na prezentacii, ze nabitie S-penu trva nejakych 40 sekund do plnej kapacity? Odkial sa tam zobralo tych 5 minut?

Lenka Ivančíková11.08.2018 - 00:56 Trvalý odkaz

ano, opravila som, dakujem za upozornenie. :)

Celá diskusia 2 príspevky