Aplikácia Storm Radar vás spoľahlivo pripraví na blížiace sa búrky

Jednoduchá aplikácia zobrazí aktuálny radar s intenzitou zrážok a odhad ich pohybu na najbližších 8 hodín. Pre Android aj iOS je dostupná zadarmo.

V lete sa môže počasie meniť doslova z hodiny na hodinu a výnimkou nie sú ani intenzívne búrky s množstvom vody a bleskov. Ak vás takáto prietrž zachytí v lese alebo na dlhej túre, môžete sa dostať do veľkých problémov. Mali by ste preto venovať dostatok pozornosti kvalitnej predpovedi počasia.

Veľa aplikácií však zobrazuje len jednoduchý odhad maximálnych teplôt či pravdepodobnosť dažďa vyjadrenú v percentách.

Oveľa presnejší obraz získate pohľadom na kompletný meteorologický radar. Práve ten je hlavnou funkciou aplikácie Storm Radar dostupnej zadarmo pre Android alebo iOS.

Pochopenie máp je jednoduché, farebné stopy označujú zrážky a platí, že čím intenzívnejšia farba je, tým viac vody v danej oblasti padá. Časová os dole umožňuje zobraziť aj odhad pohybu mračien do budúcnosti, až o 8 hodín. Ľahko tak zistíte napríklad to, či sa stihnete vrátiť domov.

Ďalšie vrstvy nad mapou vám ukážu aj intenzitu vetra, aktuálnu teplotu alebo vlastnú kombináciu všetkých poskytovaných údajov. Zdrojom dát je web The Weather Channel.

Dotyk prsta na ľubovoľné miesto na mape zobrazí podrobnú predpoveď pre danú lokalitu, spolu so známymi grafmi teplôt a predpokladaných zrážok na jednej ose.

Obľúbené lokality si môžete označiť hviezdičkou alebo iným piktogramom, aby ste sa k nim dostali rýchlejšie.

Nedávno sme vám predstavili aj o niečo detailnejšiu aplikáciu Windy.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu