Gorilla Glass 6 má vydržať viac tvrdších pádov z väčšej výšky

Najodolnejšie sklo, aké doteraz firma Corning vyrobila, sľubuje vyššiu odolnosť, vylepšené bezdrôtové nabíjanie a je prispôsobené pre natiahnuté displeje s minimálnym rámom. Má zvládnuť až 15 pádov z výšky jedného metra.

Gorilla Glass je krycie sklo, ktoré má chrániť displej pred poškodením. Aktuálne sa v telefónoch používa už 5. generácia. Výrobca sa pýši, že doteraz dodal svoje sklá do vyše 6 miliárd zariadení, od viac než 45 výrobcov. Nové Gorilla Glass 6 má byť najodolnejším sklom, aké doteraz firma Corning vyrobila.

Nedávna celosvetová štúdia odhalila, že ľuďom spadne telefón v priemere sedemkrát za rok. Viac ako polovica pádov je z výšky jedného metra alebo menšej. S prihliadnutím na to, Corning vyvinul nový, odolnejší materiál.

Podľa výrobcu má zvládnuť až 15 pádov z výšky jedného metra, čím v rovnakých testoch dvojnásobne prekonáva svojho predchodcu. Corning novinku v laboratóriu údajne porovnával aj s konkurenčnými sklami. Niektoré z nich vraj nevydržali ani prvý pád.

Gorilla Glass 6 má zvládnuť aj pády z väčších výšok než predchodca. Zachováva si odolnosť voči poškriabaniu, sľubuje zlepšené bezdrôtové nabíjanie a podporu väčších displejov s minimálnym rámom. Sklo je momentálne testované vybranými zákazníkmi. Oficiálne vydanie sa očakáva v priebehu nasledujúcich mesiacov.

Zdroj: Corning

Diskusia k článku:

Začať diskusiu