Xiaomi Mi A2 by malo prísť 24. júla

Príchod druhej generácie smartfónu Xiaomi s čistým Androidom sa blíži. Premiéru by mala mať na prvom globálnom štarte v Španielsku.

Čínsky výrobca oficiálne prichádza na španielsky trh a podľa dohadov pri tej príležitosti predstaví nástupcu minuloročného modelu Mi A1, ktorý dostal ako prvý model Xiaomi čistý Android bez nadstavby MIUI a bol zaradený do programu Android One.

Pokus vyšiel a model Mi A1 zanamenal medzi zákazníkmi veľký úspech. Kúpite ho aj u nás za lákavú cenu približne 189 eur. Jeho podrobnú recenziu sme vám priniesli v článku Xiaomi Mi A1 - tentoraz bez nadstavby.

Druhá generácia by mala byť uvedená 24. júla v Madride. Výrobca ju už ohlásil aj na svojom Twitter účte. Viac infomácií neprezradil, očakáva sa, že dizajn i hardvérová výbava budú vychádzať z aprílovej novinky Mi 6X.

Xiaomi Mi A2 by tak malo dostať 6-palcový natiahnutý Full HD+ displej, Snapdragon 660, až 6 GB RAM a zrejme aj 128 GB úložisko. Už po vybalení by v ňom mal bežať Android 8.1 Oreo. Ako všetky modely zaradené do programu Android One sa nemusí obávať o aktualizácie systému. Dostane ich medzi prvými. Neoficiálne informácie hovoria o dvoch novinkách. Okrem Mi A2 by sme sa vraj mohli dočkať aj lacnejšej a slabšie vybavenej verzie Mi A2 Lite.

Zdroj: twitter.com/xiaomi, c.mi.com

Diskusia k článku:

Martin 17.07.2018 - 18:02

Xiaomi Mi A2 cize Mi 6X by mal mat rovnake fotoaparaty ako vlajkova lod Mi8 len je otazka ci na nasom trhu bude obsahovat AI ...zatial fotky z Mi 6X vyzeraju vyborne hlavne nocne snimky su absolutne bez šumu v porovnani s Mi8 SE. Snapdragon 660 je klasika v strednej triede, displej IPS a gorila glass 3 (amoled a gorila5 by uz asi prilis dvihla cenu). Hlavnym tahakom budu asi f/1.8 stabilizovane fotaky s nie digitalnym ale realnym bokeh efektom aj ked na Mi 6x neprirodzene strcia z tela fotoaparatu (pritom ziadny opticky zoom) Ked to bude tenke 7,3 mm tak OK az na tie strciace sosovky. Za tu cenu nie je co riesit..cena/vykon asi naj ale pockajme si na realne testy EU verzie.

Celá diskusia 1 príspevok