Aplikácia Telefón vás po aktualizácii zbaví otravných hovorov

Google do aplikácie integruje filter proti spamu, ktorého cieľom je identifikovať obťažujúcich a podvodných volajúcich z neznámych čísel. Využíva údaje zo spoločnosti Hiya, ktorá sa špecializuje na identifikáciu čísel.

Google práve postupne zavádza do natívnej aplikácie Telefón novú funkciu, ktorá by teoreticky mala zabrániť nevyžiadaným hovorom. Obsahuje filter proti spamu, ktorý automaticky odhalí obťažujúcich a podvodných volajúcich. Výsledky hodnotí podľa databázy firmy Hiya, ktorá sa zaoberá profilmi volajúcich a identifikáciou čísel.

Všetky hovory, ktoré sa identifikujú ako spam, budú automaticky presmerované do vašej hlasovej schránky, kde si môžete vypočuť prípadné odkazy. Telefonát vás nebude obťažovať a nedostanete žiadne upozornenie.

Filtrovaných volajúcich však stále uvidíte v histórii hovorov. Vybrané čísla môžete označiť ako spam aj manuálne. Stačí ich nájsť v zozname hovorov a zablokovať. Nová voliteľná funkcia je k dispozícii postupne a môžete ju kedykoľvek povoliť alebo zakázať.

Pre jej spustenie treba prejsť do nastavení aplikácie Telefón, kde vyberiete možnosť ID volajúceho/ochrana pred spamom. Po zapnutí je nutné odsúhlasiť, že váš smartfón bude odosielať informácie o hovoroch spoločnosti Google. Ak ste funkciu ešte nenašli, pravdepodobne stačí len počkať na aktualizáciu.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu