HTC Exodus bude prvý blockchainový telefón

Pripravovaná novinka ponúkne prístup k decentralizovaným aplikáciám v blockchainových sieťach, vysokú bezpečnosť i offline peňaženku pre digitálny majetok a kryptomeny.

Na popularitu blockhainového systému a ochranu bezpečnosti uložených dát zareagovalo aj HTC. V treťom štvrťroku má prísť na trh s prvým blockhainovým telefónom na svete HTC Exodus.

Výrobca predstavil aj partnerov pre rozvoj blockchainového ekosystému. Ide o spoločnosť Bitmark, ktorá sa zaoberá ochranou a podporou digitálneho vlastníctva prostredníctvom technológie blockchain a firma Animoca, distribútor prvej a najpopulárnejšej zberateľskej NFT hry Cryptokitties, v ktorej si zberatelia z celého sveta vymieňajú mačičky za stovky tisíc dolárov.

HTC tak chce v dnešnej dobe zvýšeného úniku osobných dát vrátiť používateľom a tvorcom obsahu kontrolu nad ich dátami a aplikáciami. Exodus s decentralizovaným obsahom má byť dobrým začiatkom.

Predbežný prístup k novým informáciám môžu fanúšikovia projektu získať na stránke www.htcexodus.com. Špecifikácie a ďalšie detaily o pripravovanom zariadení budú oznámené v nasledujúcich mesiacoch.

Prvú decentralizovanú aplikáciu si budú môcť vyskúšať majitelia top modelu HTC U12+. Zberateľská hra Cryptokitties, ktorá aktuálne existuje v sieti Ethereum, bude neskôr dostupná aj pre ďalšie smartfóny HTC.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Matej 12.07.2018 - 17:11

lol, si snad robia srandu s tym nazvom, vzhladom na financne vysledky a smerovanie firmy :D

Celá diskusia 1 príspevok