Poradňa: Ako synchronizovať kalendár medzi Androidom a iOS?

Najjednoduchšou voľbou bude pridať Google kalendár z Androidu aj do vášho iPhonu. Nové udalosti potom vytvárajte už len pod tým správnym účtom.

Ak vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Čitateľka Laura sa nás pýta: "Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť, ako nastaviť kalendár tak, aby sa automaticky synchronizoval medzi Androidom a iOS? Potrebujem si vytvárať poznámky aj na mesiace dopredu tak, aby ich bolo možné priebežne editovať na oboch zariadeniach. Ďakujem."

V tomto prípade je rada pomerne jednoduchá. Laura potrebuje vo svojom androide aj iPhone používať rovnaký účet pre pripomienky v kalendári. Ten si môže pridať do takmer ľubovoľnej kalendárovej aplikácie z Google Play alebo App Store, no jednoduchšie bude správne si nastaviť natívne aplikácie v každom zo smartfónov.

Android vo východzích nastaveniach bude udalosti ukladať do vášho Gmailového účtu, iPhone na to isté využije iCloud.

iCloud do androidov síce dostanete, ale len v režime na čítanie. To znamená, že svoje udalosti vytvorené na iPhone v smartfónoch s operačným systémom od Googlu síce uvidíte, ale nepridáte na nich žiadne nové stretnutia. Adresu vo webcal formáte získate otvorením iCloud rozhrania na adrese icloud.com/#calendar, kliknutím na malý vysielač vedľa primárneho iCloud kalendára a zaškrtnutím položky Verejný kalendár. Následne si ho môžete pridať do svojho Gmailu.

Elegantnejšie bude pridať si gmailový účet (Google kalendár z Androidu) do iPhone. Vojdite do nastavení iOS, vyberte Heslá a účty, Pridať účet a kliknite na Google. Zobrazí sa známe webové rozhranie pre prihlásenie sa do vášho Gmailu.

Ak si povolíte synchronizáciu kalendára zeleným prepínačom, udalosti z neho sa automaticky zobrazia v natívnej aplikácii Kalendár na iOS.

Následne už bude váš život jednoduchý. Na Androide pridávajte nové udalosti tak ako doteraz. Pri vytváraní na iPhone si dajte pozor, aby ste položku uložili do správneho účtu. V budúcnosti si už mobil voľbu bude pamätať.

Kdekoľvek udalosť vytvoríte, mali by ste ju spolu s predchádzajúcimi a budúcimi stretnutiami vidieť zosynchronizovanú na oboch zariadeniach. Prenesú sa aj poznámky o lokalitách a nastavenia zvukového upozornenia napr. 15 či 30 minút vopred.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu