Gloo: bezdrôtová nabíjačka v tvare vázy poslúži ako osvetlenie či fotoaparát

Vďaka svojmu dizajnu zapadne do priestoru ako elegantný doplnok. Využíva USB a technológiu štandardu Qi.

Projekt Gloo by rád osviežil trh bezdrôtových nabíjačiek. Na portáli Kickstarter sa snaží vyzbierať od podporovateľov 50-tisíc dolárov. Chce priniesť dizajnovú bezdrôtovú stanicu v tvare vázy. Je dostupná vo veľkosti Mini a Regular, a vybrať môžete z piatich vyhotovení.

V prípade Mini s 9600 mAh kapacitou batérie môžete k nabíjaniu využiť buď jeden bezdrôtový štandard Qi, alebo dvojicu USB portov. Väčšia verzia s 20 000 mAh akumulátorom umožní bezdrôtovo nabíjať dva smartfóny a podľa výrobcu zvládne cez USB do plna nabiť až osem smartfónov.

Gloo poslúži aj ako lampa. Ak si kúpite viac kusov, môžete ich medzi sebou spárovať a vytvoriť systém osvetlenia vo vašej domácnosti. Ovládanie prebieha pomocou mobilnej aplikácie, ktorá umožňuje prispôsobenie a rôzne nastavenia svetla. Výrobca dokonca sľubuje aj funkciu fotoaparátu s panoramatickými zábermi a videom vo vysokom rozlíšení. Má byť dostupná čoskoro vďaka doplnku Gloo 360 Cam.

Cieľom výrobcu je zmeniť definíciu bezdrôtových nabíjačiek od nevzhľadnej elektroniky k praktickým a dizajnovým doplnkom do interiéru. Gloo dopĺňajú tiež 10 W podložky s rýchlym nabíjaním, vytvorené z mramoru či uhlíkového vlákna. Výrobca nimi chce osloviť najmä majiteľov prémiových smartfónov.

Bežná cena je stanovená na 99 dolárov za Gloo Mini a 199 dolárov za verziu Regular. Ceny pre zaregistrovaných podporovateľov sú takmer polovičné - 59 a 119 dolárov. V čase písania článku vyzbierali autori vyše 30-tisíc dolárov od 168 podporovateľov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu