Niektoré Samsungy odosielajú fotky cez správy bez vedomia používateľa

Náhodné fotografie sú odosielané cez natívnu aplikáciu Správy. Telefóny ich posielajú náhodným kontaktom bez vedomia používateľov a bez toho, aby odoslané fotky v správe zobrazili.

Ochrana súkromia používateľov je v technologickom svete stále horúcou témou. Na nepríjemnosti teraz naráža Samsung, ktorý má problém so svojou aplikáciou Správy. Niektorí používatelia hlásia, že telefóny odosielajú fotky náhodným kontaktom cez MMS bez ich vedomia. Téma sa začala rozoberať na sociálnej sieti Reddit .

Zo sťažností vyplýva, že ľudia dokonca ani nevedia, ktoré fotky boli odoslané, pretože ich aplikácia nezobrazuje. V niektorých prípadoch však došlo k odoslaniu celého obsahu fotoaparátu. Chyba sa začala spomínať pri modeloch Galaxy S9, S9+ a Galaxy Note 8 . O starších zariadeniach sa zatiaľ nehovorí. Zatiaľ nie je jasné, čo problémy spôsobuje. Samsung už sťažnosti eviduje a začal celú vec prešetrovať.

Niektorí špekulujú, že by za tým mohla byť najnovšia aktualizácia aplikácie Správy, ktorá má v predvolenom režime chybne nastavené povolenia. Kým sa problém nevyrieši, majitelia telefónov ich môžu obmedziť. Stačí prejsť do nastavení aplikácií, vybrať správy a v ponuke oprávnení zrušiť možnosť používať fotoaparát a čítať ukladací priestor zariadenia.

Zdroj: reddit.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 04.07.2018 - 16:28

auu "Zatiaľ nie je jasné, čo problémy spôsobuje.. ..ktorá má v predvolenom režime chybne nastavené povolenia" :D

martian04.07.2018 - 21:50 Trvalý odkaz

Pri posielani sms Note 8 pozaduje pristup k ulozisku. Dnes odskusane.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne05.07.2018 - 09:34 Trvalý odkaz

Ano, martian, musi. Nie preto, aby pristupoval k fotkam, ale preto aby mal kde davat data. Mozno by to slo osetrit nejakymi pouzivatelmi a pristupovymi pravami cez skupiny, to vsak v systeme tak skoro nebude. Multi-user koncept tu uz bol ako novinka v Android 4 alebo 5, ani neviem uz. Nebolo to ktovieco... AK by kazdy pouizvatel mal este navyse mat komplikovane opravnenia, exponovalo by to starosti a mozne bugy. Android je otvoreny open source system, a toto je tak trochu dan za ten komfort. No aj tak je to celkom usmevny bug.

martian05.07.2018 - 17:37 Trvalý odkaz

Mladenci, dakujem za objasnenie, i ked mi to bolo jasne. :-)
Chcel som tym len poukazat, ze obmedzenie prav Spravam vela nevyriesi, pokial ich clovek mieni pouzivat.
Jedine pouzivat alternativnu aplikaciu.
Inak velmi neprijemny bug. Obzvlast v kombinacii s nejakymi steklivymi fotkami... :-)
Mne sa zatial nikto neozval, ze by nieco prislo. Nastastie...

Celá diskusia 5 príspevkov