Ako si nainštalovať iOS 12 už skôr

Najnovšia verzia iOS príde oficiálne až na jeseň tohto roka, no tí nedočkaví ju môžu vyskúšať na svojich iPhonoch a iPadoch už dnes. Ako na to?

 

Operačný systém iOS 12 bol predstavený na júnovej vývojárskej konferencii WWDC, má byť výkonnejší a rýchlejší než aktuálna verzia. Viac sa zameriava na podporu rozšírenej reality, používatelia budú mať viac informácií o tom, ako dlho trávia svoj čas s mobilom alebo tabletom v ruke, a nových funkcií sa dočkala aj virtuálna asistentka Siri.

Rýchlejšie má byť aj spúšťanie aplikácií, softvérová klávesnica má byť oveľa citlivejšia. Novinky pripravovanej verzie iOS 12 sme vám predstavili v tomto článku.

Oficiálne bude pre verejnosť dostupná až na jeseň tohto roka, vývojári a beta testeri ju môžu testovať už dnes. Pokiaľ nepatríte medzi registrovaných vývojárov, môže z vás byť beta tester.

Stať sa ním môže každý, stačí sa prihlásiť svojím Apple ID na stránke www.beta.apple.com. Cez internetový prehliadač Safari v mobile alebo tablete si stiahnete konfiguračný profil a následne si budete môcť iOS 12 Public Beta hneď aj nainštalovať.

 

O tom, že ste súčasťou beta testovania, sa môžete presvedčiť v Nastaveniach - Profil. Budete tam mať uvedený iOS 12 Beta Software Profile. Pokiaľ sa vám nezobrazí ponuka aktualizácie, možno máte starý profil a bude potrebné ho preinštalovať. V tom prípade starý profil v nastaveniach odstráňte a nainštalujte nový.

 

Nezabudnite si pred inštaláciou zálohovať svoje dáta káblom cez iTunes a uložiť v počítači. Keď sa vyskytnú problémy, alebo sa budete chcieť vrátiť na staršiu verziu iOS 11, môžete si telefón v restore mode z uloženej zálohy obnoviť.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 03.07.2018 - 16:23

Nič moc teda,viac chýb ako opráv podľa mňa už som im dvakrát posielal feedback.iPhone 6 32GB.

Dejvo05.07.2018 - 17:54 Trvalý odkaz

Na 6S+ zatial po par dnoch docela v pohode, teda, bez nejakch padov alebo lagov. Vydrz baterky rovnaka ako predtym, stabilita a vykon tiez. Niektore novinky docela ok, ten system notifikacia sa mi paci ale velmi teda, to je plus. Cakam, ze final bude mat DarkMode, to mi mimoriadne chyba.

Patrik12.07.2018 - 10:23 Trvalý odkaz

Na 7cke ide uplne v pohode aj u mna, vydrz baterie je omnoho lepsia...

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne12.07.2018 - 10:42 Trvalý odkaz

Vyskusam to tam nahodit, ked mi pride z reklamacie spat

Celá diskusia 6 príspevkov