Telekom od augusta zvýši ceny pevných služieb

Telekom pripravuje plošnú zmenu cien pevných služieb pre existujúcich i nových zákazníkov s 24-mesačnou viazanosťou. Kto nesúhlasí, môže od zmluvy odstúpiť. Ceny mobilných služieb ostávajú naďalej nezmenené.

Operátor pristúpi od 1. augusta 2018 k nepopulárnemu opatreniu. Zvýši ceny pevných služieb nielen novým, ale aj existujúcim zákazníkom. K tejto zmene pristúpi z viacerých dôvodov. Prvým je inflácia na Slovensku za posledné roky, ďalšími sú rastúce náklady i vývoj situácie na niektorých trhoch, ako sú napríklad TV poplatky za viaceré stanice.

Telekom v tlačovej správe upozorňuje, že operátori zvýšili ceny v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Španielsku, Grécku, aj vo Veľkej Británii.

Zmena sa týka iba hlavného mesačného poplatku, nie prenájmu koncových zariadení či doplnkových služieb Magio Archív alebo TV balíčkov. Dotkne sa zákazníkov s 24-mesačnou viazanosťou. Zmena sa neaplikuje tým, čo využívajú služby s 12-mesačnou viazanosťou alebo za plné ceny bez viazanosti.

Zmena cien bude realizovaná podľa počtu služieb v balíku. Pokiaľ má zákazník iba jednu službu, cena sa zvýši o 0,90 € mesačne. Ak má dve alebo tri služby, zvýši sa cena každej o 0,60 € mesačne. Cena balíka dvoch služieb sa zvýši o 1,20 € mesačne, balík troch služieb o 1,80 € mesačne.

Operátor bude o zmene cien priamo informovať aj svojich zákazníkov listami, e-mailom či SMS správami. Keďže ide o podstatnú zmenu zmluvných podmienok, budú môcť zákazníci od svojej zmluvy odstúpiť do 31. 7. 2018, resp. do jedného mesiaca od oznámenia tejto zmeny.

Pripravovaná úprava cien sa bude týkať iba pevných služieb Telekomu, nemá dosah na portfólio mobilných služieb resp. ponuku služieb dcérskej spoločnosti DIGI Slovakia.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu