Instagram spúšťa video chat a IGTV s videami vo vysokom rozlíšení

Skôr oznámené funkcie sa v týchto dňoch stávajú realitou. Na IGTV už môžete sledovať rôzny obsah vo vysokom rozlíšení a dostupné sú tiež videohovory aj nové AR filtre pre vaše príbehy.

Instagram v poslednom čase oznámil viacero noviniek. Na videohovory nás lákal už v máji, definitívne zavrhol upozornenia na tvorbu screenshotov z príbehov a najnovšie chce konkurovať YouTube svojou novou službou IGTV. Všetky novinky sú už v aplikáciách pre Android aj iOS a po stiahnutí aktualizácií ich môžete začať naplno používať.

Novú tvár Instagramu odštartovala IGTV, ktorá ponúka rôzny video obsah z už sledovaných alebo odporúčaných kanálov. Nájdete ju v pravom hornom rohu hneď vedľa ikony správ. Po ťuknutí sa vám otvorí centrum, kde môžete sledovať horizontálne videá rôznej dĺžky a žánru. Najzaujímavejšie je vysoké rozlíšenie videí. Príbehy aj videá v postoch totiž Instagram výrazne komprimuje.

K video chatu sa dostanete po ťuknutí na ikonu správ a výbere jednej zo starších konverzácií s vašimi priateľmi. Vo vlákne sa objaví ikona videohovoru a postupne sa budete môcť spojiť až so štyrmi ľuďmi. Video chat bude fungovať len s tými, ktorých už máte vo svojej schránke správ, teda s používateľmi, s ktorými ste už komunikovali. Počas videohovoru budete môcť naďalej prehliadať odoberaný obsah, okno s konverzáciou sa dočasne zmenší.

Volať tak nebudete môcť hocikomu a rovnako ani vám nebudú môcť volať ľudia, ktorých si zablokujete alebo pozastavíte. Zmenil sa aj prieskumník, ktorý po novom okrem fotiek a videí ponúkne niekoľko kategórii. Ich úlohou je triediť vybraný obsah napríklad na fitness, zvieratá, architektúru a rôzne ďalšie charakteristické príspevky.

Využívať môžete už aj nové AR filtre, ktorých vytvorenie Instagram prvýkrát prenechal tretím stranám. Vznikali napríklad v spolupráci so speváčkou Arianou Grande, organizáciou NBA či portálom BuzzFeed. Umožnia vám ozvláštniť vaše príspevky vo forme videa.

Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Začať diskusiu