Samsung Galaxy Note 9 uvidíme už 9. augusta 2018

Nástupca Galaxy Note 8 sa nám oficiálne predstaví už začiatkom augusta. Pozvánka od Samsungu láka na stylus a naznačuje zlatý farebný variant.

Okolo Samsungu Galaxy Note 9 už nejaký čas kolovali špekulácie, ktoré naznačovali oficiálne uvedenie ešte toto leto. Teraz správy konečne potvrdil samotný výrobca s tým, že nový top model uvidíme už 9. augusta 2018. Pozvánka na oznámenie síce neprezrádza veľa, ale môžeme na nej vidieť časť pera S Pen v novej žltej, resp. zlatej farbe. Samsung tak upozorňuje, že stylus v rodine Galaxy Note zostáva a zároveň láka na nový farebný variant.

O výbave zatiaľ nemáme žiadne oficiálne informácie. Podľa špekulácii a rôznych únikov má S Pen v Galaxy Note 9 podporovať Bluetooth. Nové spojenie vraj umožní využívať stylus aj ako bezdrôtový reproduktor.

Niektoré zdroje zas hovoria o funkcii, ktorá umožní písať na prázdny papier, pričom by sa písaný obsah zobrazoval na displeji telefónu. Očakávať máme čipset Snapdragon 845 / Exynos 9810, 6 GB RAM a úložisko s kapacitou buď 128, alebo 256 GB. Hovorí sa aj o exkluzívnej distribúcii ultimátnej verzie s 8 GB RAM a 512 GB úložiskom.

Samozrejmosťou by mal byť Android 8.1 Oreo. Spustenie predaja by mohlo nasledovať 2 týždne po uvedení. Na oficiálne informácie si však budeme musieť ešte pár dní počkať. Živý prenos z odhalenia Galaxy Note 9 bude možné sledovať na webe samsung.com.

Zdroj: Samsung

Diskusia k článku:

Začať diskusiu