Už aj Facebook vám chce povedať, koľko času na ňom strávite

Sociálna sieť chystá novinku, ktorá vám prezradí, koľko času strávite pravidelným skrolovaním jej obsahu. Používateľovi povolí nastavenie limitov, po ktorých zobrazí upozornenie, že je čas robiť niečo iné.

Už aj najväčšia sociálna sieť sa začína zaujímať o to, koľko času na nej každý deň trávite. Web TechCrunch objavil skryté menu v aplikácii pre Android, ktoré sa nazýva "Váš čas na Facebooku". Malo by monitorovať dobu, ktorú každodenne venujete prehliadaniu noviniek od vašich priateľov alebo odoberaných stránok.

Nová funkcia okrem toho ponúkne možnosť nastaviť si denné limity. To znamená, že po uplynutí vami nastaveného času vás Facebook upozorní, že ste svoj 24-hodinový prídel vyčerpali a mali by ste sa venovať niečomu inému. Sociálna sieť už medzi časom potvrdila, že na podobnej funkcii pracuje, no zatiaľ nie je jasné, či sa objaví aj vo finálnej verzii aplikácie. Podobnú novinku má ponúknuť aj pripravovaný Android P a iOS 12, ktorý už čas strávený v aplikáciách monitoruje aj vo verejnej bete.

Už dlhší čas sa hovorí o tom, že na vlastnom monitorovaní času pracuje tiež Instagram, ktorý je momentálne vo vlastníctve Facebooku. Cieľom sledovania je podľa firiem to, aby bol čas strávený v ich službách príjemný a pozitívny. Kvôli ziskom z predaja reklamy by určite boli radi, ak by ste ich platformy využívali čo najviac, no zároveň vás majú záujem najmä o šťastných používateľov. Kontrolovať čas strávený na Facebooku alebo v iných službách umožňujú aj aplikácie tretích strán, medzi ktoré patrí napríklad Facebook Timer.

Zdroj: TechCrunch

Diskusia k článku:

Začať diskusiu