Google spustil Správy na webe. Na SMS odpíšete aj z počítača

Na SMS správu doručenú na android môžete odpovedať z webového prehliadača. Písanie dlhších textov je na klasickej klávesnici pohodlnejšie a zároveň si môžete prezerať konverzácie bez toho, aby ste zobrali telefón do ruky.

Aj keď si niektorí možno myslia, že SMS-ky sú mŕtve, mobilní operátori nás svojimi číslami presviedčajú o opaku. Napriek rozmachu bezplatných komunikačných kanálov rôznych sociálnych sietí ľudia i niektoré firmy stále používajú textové správy.

Cez SMS sú doručované notifikácie o faktúrach, zrealizovaných transakciách platobnou kartou aj rôzne bezpečnostné kódy pri prihlasovaní na zabezpečené webové stránky, ktoré treba vpísať do formulárov.

A práve pri tomto úkone sú SMS-ky zobrazené na monitore počítača výhodou. Dajú sa jednoduchšie skopírovať a vložiť do potrebnej kolónky. Ja to používam často a pri prechode z iOS na Android mi synchronizácia SMS správ medzi smartfónom a počítačom chýbala. Náhradou za iMessage od Applu môže byť napríklad aplikácia MightyText, ktorú aktuálne používam a mám s ňou dobré skúsenosti.

Ďalšou alternatívou môžu byť Správy na webe, ktoré Google pred pár dňami sprístupnil. Nie je to samostatná aplikácia, ktorú si nainštalujete do počítača. Na prístup k zosynchronizovanej pošte musíte ísť na webovú adresu messages.android.com.

Na spárovanie so smartfónom je potrebné v nastaveniach správ kliknúť na položku Správy na webe a oskenovať QR kód zobrazený na displeji počítača. Následne sa obsah Správ uložených v smartfóne zosynchronizuje s webovým rozhraním. Pokiaľ sa prihlásite na druhom počítači, z prvého budete odhlásení.

Nevidíte v nastaveniach možnosť Správy na webe? Možno používate aplikáciu z používateľskej nadstavby výrobcu. Stiahnite si z Google Play Správy pre Android a nastavte ako hlavnú aplikáciu na posielanie SMS-iek. V Správach na webe môžete posielať nielen text, ale aj smajlíky, nálepky a prikladať súbory uložené v počítači.

Google upozorňuje, že vaše najnovšie vlákna konverzácií, kontakty a ostatné nastavenia budú zašifrované a uložené do medzipamäte vo vašom prehliadači. Ak svoj účet Správy nepoužijete 14 dní, z bezpečnostných dôvodov budete automaticky odhlásení.

Diskusia k článku:

Dezi 23.06.2018 - 10:32

prosím opravte si to: zabetzpečené zopbrazené položkz

Gabriel23.06.2018 - 12:48 Trvalý odkaz

Super presne toto som potreboval :)

Gabriel23.06.2018 - 13:17 Trvalý odkaz

No mne to nejde skúsil som z oboch MT Huawei aj zo Sony Xperia som klikol na 3 bodky a mám tam možnosti : Archivované,Blokované kontakty Nastavenia ,Pomocník a spätná väzba .Kes kliknem na Nastavenia tak tam mám Všeobecné atd ale nikde tam nevidím že správy na webe .

Peter Čapkovič23.06.2018 - 14:53 Trvalý odkaz

Ja to tam mam. Máš správy pre android..?

Lenka Ivančíková23.06.2018 - 16:43 Trvalý odkaz

dedii: dakujem, opravene. :-)

Celá diskusia 7 príspevkov