4ka: VoLTE a ViLTE podporujú ďalšie smartfóny

Štvrtý mobilný operátor rozširuje podporu volaní a videohovorov cez LTE pre nové zariadenia. V sieti 4ky si už cez technológiu VoLTE zavoláte s ďalšími Samsungmi.

Telefonovanie cez rýchlu LTE sieť spustila 4ka koncom roka 2016, podpora pre smartfóny však bola slabá. VoLTE fungovalo len na smartfóne ZTE V770, Huawei P9 a neskôr sa pridal Huawei P10, Huawei Mate 10 Pro a Samsung Galaxy J3 2017.

Teraz sa zoznam podporovaných zariadení rozšíril o ďalších sedem modelov Samsungu:

- Samsung Galaxy A3 2017

- Samsung Galaxy A5 2017

- Samsung Galaxy A6

- Samsung Galaxy J6

- Samsung Galaxy S7

- Samsung Galaxy S7 Edge

- Samsung Galaxy Note 8

Všetky uvedené telefóny podporujú nielen volania v HD kvalite VoLTE, ale aj videohovory cez 4G sieť, tzv. ViLTE (Video over LTE). Službu spustil operátor v decembri minulého roka a vďaka nej sa telefonujúci počas hovoru aj vidia. Sieť 4ky podporuje plynulý prechod videohovoru z ViLTE do VoLTE a v prípade potreby následne do klasickej mobilnej GSM siete.

Počas VoLTE hovoru ostáva telefón pripojený aj v LTE dátovej sieti, to znamená, že môžete súčasne dátovať aj telefonovať. Cena volaní má rovnakú cenu a tarifikáciu ako bežné hovory v sieti 4ky. Výhodou VoLTE je rýchle spojenie s volaným číslom a vyššia kvalita hovoru.

Pre aktivovanie služby VoLTE a ViLTE v sieti 4ky slúži spoločný SMS príkaz na číslo 900 vo forme VOLTE START, pre vypnutie zadajte príkaz VOLTE STOP. Plný zoznam podporovaných mobilných telefónov nájdete aj na stránke www.4ka.sk/volte. O úspešnej aktivácií budete informovaní do 24 hodín SMS správou.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu