Sygic: prediktívne plánovanie trasy aj bez internetu

Sygic pridal so svojej navigačnej aplikácie novú funkciu, ktorá na základe údajov získaných za dvojročné obdobie, dokáže predvídať dopravnú situáciu a vybrať tak optimálnu trasu.

Obľúbená navigácia slovenských vývojárov dostala novú funkciu. Prediktívne plánovanie prináša nový spôsob výpočtu trasy do cieľa.

Táto funkcia dokáže predvídať dopravnú situáciu na základe údajov získaných za dvojročné obdobie, vďaka čomu by ste sa mali dostať do cieľa cesty tou najefektívnejšou trasou. Vypočíta sa na základe historických dopravných dát a skutočnej priemernej rýchlosti na cestách.

Doteraz sa aplikácia spoliehala najmä na dopravné informácie získané v reálnom čase. Pri strate signálu ale tieto systémy dokážu zobraziť len dostupné trasy, nevedia pohotovo a presne identifikovať tú najlepšiu trasu. S funkciou prediktívneho plánovania je možný výpočet trasy na základe dopravnej situácie aj bez pripojenia na internet.

Keď si zadáte cieľ, dostanete na výber z viacerých alternatívnych ciest, aby ste si vedeli vybrať tú, ktorá vám vyhovuje najviac. Nová funkcia je dostupná bezplatne pre všetkých používateľov Sygicu od verzie 17.4 a novšej. Zároveň je potrebné si aktualizovať aj mapy.

Kompletný zoznam krajín, pre ktoré je prediktívne plánovanie dostupné, nájdete na stránke sygic.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu