Google Play ponúkne čiastočné vrátenie platieb za nákupy v aplikáciách

Pomocou nového nástroja budú môcť vývojári implementovať do aplikácie možnosť čiastočného vrátenia peňazí. Bude sa týkať starších nákupov, ale aj mikrotransakcií v aplikáciách či hrách.

Google Play ponúka širokú ponuku aplikácií a hier. Niektoré môžete vyskúšať a používať zdarma, za iné si budete musieť zaplatiť. Ak sa vám platená aplikácia nebude páčiť, už dlhší čas môžete využívať možnosť vrátenia peňazí.

V prípade, že to stihnete do dvoch hodín od zakúpenia aplikácie, Google vám za ňu na váš účet vráti plnú sumu späť. Refundácia sa nevzťahuje na staršie nákupy ani na mikrotransakcie, teda platby realizované v samotných aplikáciách alebo hrách.

zdroj: obr:https://xda-developers.com/

Po novom by mala pribudnúť možnosť čiastkového vrátenia peňazí, ktorú postupne začínajú vidieť vývojári na konzole ich možností v Google Play. Znamená to, že už budete môcť vrátiť aj nákupy staršie než dve hodiny. Späť však nedostanete plnú sumu, ale len jej určitú časť. Zrejme podľa toho, ako dlho aplikáciu používate. Nová možnosť by sa mala týkať aj mikrotransakcií.

Čiastočné vrátenie by malo upokojiť rozhnevaného používateľa, ktorý je sklamaný z aplikácie, za ktorú zaplatil. Vyriešilo by to problém aj v prípade, keď sa platená služba časom zhorší až tak, že vám prestane vyhovovať. Tak by ste za ňu mohli dostať späť aspoň časť kúpnej ceny.

Aj tu platia určité obmedzenia. Novú možnosť nemusí podporovať každá aplikácia a jej implementácia je len na samotných vývojároch. Čiastočné vrátenie peňazí bude povolené len pre aplikácie zakúpené od marca 2018. Získať refundáciu za staršie nákupy nebude možné. Zatiaľ nie je známe, kedy presne sa funkcia rozšíri aj medzi používateľov.

Zdroj: xda-developers.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu