MIUI 10: nový dizajn, gestá, vylepšenia fotoaparátu a umelá inteligencia

Nová verzia používateľskej nadstavby Xiaomi prináša viacero noviniek a sľubuje širokú podporu, ktorá ju neobmedzuje len na nové telefóny. Ponúka vynovené prostredie, navigačné gestá, vylepšenia fotoaparátu či hlbšiu integráciu umelej inteligencie.

Xiaomi predstavilo novú verziu svojej používateľskej nadstavby s označením MIUI 10 spolu s novými top modelmi Mi 8, Mi 8 SE a inteligentným náramkom Mi Band 3. Firma pri sľubuje širokú podporu, čo znamená, že ju môžeme očakávať nielen v nových, ale aj starších modeloch.

Prvá vec, ktorú si všimnete, je nové používateľské prostredie. Výrobca ho optimalizoval pre zariadenia s minimálnym rámom okolo displeja, resp. s natiahnutým obrazom, ktorý má aj novinka Xiaomi Mi 8. Využíva navigačné gestá, ktoré by mali nahradiť klasické softvérové tlačidlá. Zmenami kvôli tomu prešli nedávne aplikácie a notifikačná lišta. Gestá sú viac intuitívne a grafické prostredie využíva celú obrazovku.

Podporované telefóny:

Aktualizácia plánovaná počas júna: všetky modely Mi 8, Mi Mix 2S, Mi Mix 2, Mi Mix

Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, Redmi Note 5

Aktualizácia plánovaná počas júla: Mi Note 3, Mi 5X (Mi A1), Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4

Mi 4c, Mi 4s, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4, Redmi Note 4X, všetky modely Redmi Note 3

Okrem vizuálnych zmien prináša MIUI 10 aj vylepšenie výkonu. Softvér využíva umelú inteligenciu, ktorá sa podľa výrobcu neustále učí z vašich používateľských návykov. V priebehu času sa zlepšuje, pretože dokáže predvídať vaše kroky a minimalizuje čas načítania konkrétnych aplikácií.

Z nových funkcií je tu napríklad režim automobilu, ktorý optimalizuje rozloženie prostredia telefónu na pohodlné a bezpečné využívanie v aute. Vylepšená bola navigácia, ktorá podporuje nové hlasové povely. Môžete pomocou nich meniť trasu, prijať hovor alebo odpovedať na správy.

Výrobca myslel aj na tých, ktorí používajú staršie zariadenia s jedným fotoaparátom na zadnej strane. MIUI 10 im pridá nové funkcie využívajúce umelú inteligenciu, čo sa prejaví napríklad na lepšom režime portrétu s bokeh efektom. AI analyzuje hĺbku scény a objektu, pričom dokáže fotografie automaticky vylepšiť bez potreby druhého snímača.

Tešiť sa môžete aj na nové vyzváňacie tóny s prírodnou tématikou. Ak patríte k tým, ktorí cez deň dostávajú veľa upozornení, výrobca chce, aby ste sa pri ich počutí uvoľnili. Xiaomi hovorí, že priemerný používateľ dostane približne 236 notifikácií počas dňa. Aktualizácia MIUI 10 je v prvej vlne dostupná už tento mesiac, na jednotlivé modely príde postupne. Druhá vlna je naplánovaná na júl.

Zdroj: mi.com

Diskusia k článku:

Nightmare 06.06.2018 - 21:17

Xiaomi sa snazi palec hore

Celá diskusia 1 príspevok