Na jeden záber: Huawei P20 Pro

Kým pre vás pripravíme podrobnú textovú recenziu, môžete z nášho videa zistiť, čo si o top modeli Huawei s trojitým fotoaparátom myslí kolega Richard.

Pri uvedení novej série P20 na seba strhol najväčšiu pozornosť model s prívlastkom Pro. Už pred eventom sa hovorilo o jeho najväčšom lákadle - trojitom fotoaparáte. Hlavný 40 Mpix snímač dopĺňa 20 Mpix monochromatický, tretím je 10 Mpix teleobjektív s clonovým číslom f/2.4, 3-násobným optickým priblížením a optickou stabilizáciou, ktorá tu je kombinovaná s digitálnou.

RGB a BW snímač majú obraz stabilizovaný iba pomocou EIS a výsledok nie je vždy uspokojivý. Novinkou u výrobcu je nahrávanie super spomalených videí rýchlosťou 960 fps, no iba v HD rozlíšení. Vlajková loď Sony už ponúka Full HD. Kto sa zaujíma o P20 Pro najmä kvôli fotoaparátu, určite by si mal prečítať článok takto fotí Huawei P20 Pro. Nájde tam nielen skúšobné snímky a videá, ale aj komentár kolegu Richarda.

Telefón zaujme už na prvý pohľad moderným dizajnom. Vpredu nájdeme 6,1-palcový Super AMOLED displej s pomerom strán 19:9 a Full HD+ rozlíšením, vzadu je elegantný sklenený chrbát. Pochváliť treba umiestnenie čítačky odtlačkov, našlo sa pre ňu miesto pod displejom, a tak je presne tam, kde ju v redakcii vidíme najradšej. Navyše ponúka ovládanie telefónu gestami.

Konštrukcia je vodoeodolná, spĺňa certifikáciu IP67, takže by jej nemalo vadiť ošplechnutie vodou alebo krátkodobé ponorenie. Maximálne však do hĺbky 1 metra po dobu 30-tich minút. Horný reproduktor sa počas prehrávania hudby alebo videa pridáva k tomu spodnému, čo vytvára stereo efekt. Podrobné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v našom tradičnom základného infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Karol 29.05.2018 - 19:37

Myslite,že má zmysel vymeniť Samsung Galaxy S8 za tento Huawei P20 Pro?

Celá diskusia 8 príspevkov