O2: Honor 10, Doro 8040 a Doro 1360 v ponuke

V ponuke O2 pribudli tri novinky. Dva modely pre seniorov, jeden s tlačidlovou klávesnicou a druhý smartfón, a top model čínskeho výrobcu s natiahnutým 5,84'' Full HD+ displejom. Dostupný je v 64 GB aj 128 GB kapacite, dual SIM verzii a troch farbách.

Honor 10 zaujme už na prvý pohľad elegantnou konštrukciou, na ktorej sa pri dopade svetla vytvárajú zaujímavé 3D efekty. Sklenená zadná časť je šmykľavá a náchylná na odtlačky, odporúčame preto siahnuť po nejakom puzdre.

V O2 je k dispozícii v troch farbách: čiernej, sivostriebornej a modrej. Práve modrá je najazujímavejšia, zadná sklenená stena mení farby od svetlo modrej po fialovú.

Aktuálny top model Honoru ponúka 5,84-palcový displej s pomerom strán 19:9 a Full HD+ rozlíšením. V hornej časti je natiahnutý na maximum, takže nechýba známy výrez. V nastaveniach je možnosť výrez softvérovo zrušiť a využívať klasickú lištu.

Na displeji nemusia zavadzať ani navigačné tlačidlá, ich funkciu zastúpi ultrazvuková čítačka odtlačkov na prednej strane, ktorá je na skle iba vyznačená jemnou linkou. Prstom ju vôbec nenahmatáte. Na rýchle odomknutie zariadenia môžete použiť aj funkciu rozpoznávania tváre.

Honor 10 dostal výkonný čipset Kirin 970 s podporou umelej inteligencie, 4 GB operačnú pamäť RAM a vnútorné úložisko v dvoch kapacitách: 64 GB alebo 128 GB. V O2 sú dostupné obidve. Zadný fotoaparát tvoria dva snímače s 24 Mpix a 16 Mpix rozlíšením, predná kamera dostala 24 megapixelov. Všetky snímače využívajú umelú inteligenciu (AI). Pdrobné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v článku Základné info: Honor 10.

Honor 10 si kúpite v e-shope operátora alebo na niektorej z predajní. V hotovosti zaplatíte za 64 GB verziu 434 eur, 128 GB model má cenovku 506 eur. Pri kúpe k O2 puašálu môžete na zníženie ceny využiť bonus na telefón.

Nedávno na náš trh vstúpila švédska značka Doro, ktorá sa orientuje na seniorských zákazníkov. V ponuke O2 pribudol okrem klasického tlačidlového telefónu aj android so základnou výbavou a jednoduchým ovládaním. Telefóny sú kompatibilné s načúvacími zariadeniami, majú hlasný reproduktor a súčasťou balenia sú nabíjacie dokovacie stanice.

Doro 8040 ponúka 5'' HD displej, štvorjadrový procesor, 2 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB úložisko. Na zadnej strane sa nachádza SOS tlačidlo. Špecialitou je vzdialené ovládanie cez aplikácie My Doro Manager a Doro Connect and Care. Na diaľku tak viete nastaviť hlasitosť zvonenia, pridať do telefónneho zoznamu nové číslo, do galérie vložiť fotku a podobne.

Podrobnosti o výbave aj funkciách nájdete v základnom infe. V O2 ho kúpite v sivej farbe za 218 eur.

Doro 1360 je dual SIM telefón klasickej konštrukcie s alfanumerickou klávesnicou, veľkými, ľahko nahmatateľnými tlačidlami a farebným 2,4-palcovým displejom, ktorý je dobre čiateľný aj v exteriéri. Telefón poslúži na základné funkcie, ako sú telefonovanie a posielanie SMS správ.

V menu nechýba budík, kalkulačka ani kalendár s pripomienkami. Vo výbave nájdeme Bluetooth 3.0, FM rádio, 3,5 mm jack aj slot na pamäťovú kartu, na ktorej môže byť uložená obľúbená hudba alebo fotografie. Ďalšie informácie sa dočítate v základnom infe.

Doro 1360 je na výber v dvoch farbách: čiernej a červenej. Pri kúpe v hotovosti zaplatíte 50 eur.

Zdroj: o2.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu