Aktualizácia OnePlus 6 prináša spomalené videá a úpravu výrezu

Najnovší top model čínskeho výrobcu je na svete len niekoľko dní a už dostáva prvú aktualizáciu systému. Okrem bezpečnostných záplat sa používatelia dočkali nových funkcií.

OnePlus 6 bol uvedený pred necelým týždňom. Ponúka 6,3'' Full HD+ displej s pomerom strán 19:9, Snapdragon 845, až 8 GB RAM a duálny fotoaparát s clonovým číslom f/1.7. Všetky podrobnosti o novinke sme priniesli v článku Základné info: OnePlus 6.

Napriek tomu, že má špičkovú výbavu a sklenenú zadnú stenu, medzi špecifikáciami chýba bezdrôtové nabíjanie. Výrobca to vysvetlil nízkym záujmom o túto funkciu zo strany fanúšikov. Navyše by vraj nabíjacia cievka zvýšila hmotnosť a hrúbku zariadenia.

Teraz na OnePlus 6 prichádza prvý update. Okrem bezpečnostných májových záplat Androidu patrí medzi najvýraznejšie novinky možnosť softvérovo skryť alebo zobraziť výrez v hornej časti obrazovky. Túto funkciu nájdeme aj u iných výrobcov, ktorí tak dávajú používateľom na výber, či chcú displej s výrezom alebo klasickou rovnou lištou. Nie každému je tento prvok, ktorý obraz rozšíri až do rohov displeja, sympatický.

Fotoaparát sa dočkal podpory spomalených videí, tie teraz umožňuje nahrávať v HD kvalite rýchlosťou 480 snímok za sekundu alebo vo Full HD s 240 fps. Super spomalených videí 960 fps sme sa nedočkali.

Medzi novinkami nájdeme aj aplikáciu OnePlus Switch pre jednoduchší prenos dát, rýchle snímanie v portrétovom režime a vymazané fotografie v Galérii dostali viac akcií.

Zdroj: forums.oneplus.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu