Na jeden záber: Huawei P20

Tohtoročný zástupca prémiového radu P ponúka elegantný dizajn s lesklou konštrukciou, natiahnutým 5,8'' Full HD+ displejom a duálnym fotoaparátom Leica s nahrávaním 960 fps videí.

Nástupca minuloročného top modelu P10 sa vydaril. Má pekný dizajn so sklenenou zadnou stenou a môžete s ním napríklad telefonovať v daždi. Huawei P20 spĺňa certifikáciu IP53, čo nie je plnohodnotná vodeodolnosť, ale jemné ošplechnutie by nemalo vadiť. Na ponáranie do vody ale zabudnite.

Určite poteší 128 GB vnútorné úložisko, aj keď bez podpory microSD kariet, menej už 4 GB kapacita RAM. Natiahnutý 5,8'' displej s pomerom strán 18:9 má Full HD+ rozlíšenie 1080 x 2244 bodov. V podrobnej recenzii sme pochválili umiestnenie čítačky odtlačkov na prednej strane pod displejom, odomykanie tvárou aj slušnú výdrž na jedno nabitie.

Pýchou P20 je duálny fotoaparát, ktorý spolu s prednou 24 Mpix kamerou uspokojí aj náročného používateľa. Oproti predchodcovi sú čipy výrazne väčšie a šošovky so svetelnosťou f/1.8 (RGB), respektíve f/1.6 (ČB) preto zachytia oveľa viac svetla. Fotoaparáty využívajú umelú inteligenciu AI, ktorá má obraz analyzovať a automaticky vybrať najideálnejšie nastavenia a scénické režimy. Niekdy je výsledok veľmi agresívny a farby prehnané. Novinkou je nahrávanie super spomalených videí rýchlosťou 960 fps.

Skúšobné snímky a videá si môžete pozrieť v článku Takto fotí Huawei P20. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v našom tradičnom základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Nightmare 21.05.2018 - 02:26

Mate navyse Lite v nadpise

Karol21.05.2018 - 03:50 Trvalý odkaz

Chcem sa spýtať, dokáže ten telefón rozpoznať iba jednu tvár? Myslím tak, že či sa dajú zaregistrovať aj viacej tvárí a s každou by sa dal odomknúť telefón. Alebo len jedna tvár sa dá zaregistrovať?

Richard Hombauer21.05.2018 - 18:59 Trvalý odkaz

Zaregistrovať môžete len jednu tvár.

Celá diskusia 3 príspevky