Google Disk sa mení na Google One. Ceny úložiska klesnú

Platené verzie cloudového úložiska Google Disk sa v najbližších mesiacoch premenujú na Google One. Za necelé dva doláre dostanete 200 GB priestor a zaujímavé služby navyše.

Cloudové úložisko Google Disk v súčasnosti ponúka 15 GB bezplatného priestoru. Ten môžete využiť na uchovávanie e-mailov v službe Gmail, fotografií v Google Photos alebo akýchkoľvek iných súborov.

Pre používateľov, ktorí za nič platiť nechcú, sa podmienky využívania služby nemenia, no osoby využívajúce 100 GB, 1 TB, 2 TB, 10 TB, 20 TB alebo 30 TB balík už čoskoro zaznamenajú automatický prenos svojich dát do nového programu s názvom Google One.

Firiem využívajúcich G Suite sa zmena týkať nebude.

Toto sú aktuálne a ešte stále platné ceny Google Disku na Slovensku

Google sľubuje niekoľko zmien, napríklad prednostný prístup k zákazníckej podpore Googlu a "ďalšie výhody". Čo presne to znamená, sa zrejme dozvieme až po oficiálnom štarte Google One u nás. Tlačová správa internetového giganta spomína aj kredit využiteľný v obchode Google Play či zľavy vo vybraných hoteloch z programu Google Deals.

Úložisko bude možné zdieľať s maximálne piatimi osobami, napríklad v rámci rodiny.

Na webe one.google.com zatiaľ môžete zaregistrovať svoju e-mailovú adresu, ak sa chcete o dostupnosti služby dozvedieť medzi prvými.

Zrejme najpríjemnejšou správou pre všetkých je pokles cien za vyššie plány úložiska Google One: 100 GB priestor bude v Amerike dostupný za 1,99 $, 200 GB za 2,99 $ a 2 TB za 9,99 $ mesačne. Ročné platby budú istotne o čosi výhodnejšie. Predpokladáme tiež, že (ako už býva zvykom) ceny v eurách budú rovnaké, teda napríklad 1,99 € mesačne za 100 GB.

Cenovky trojice najväčších balíkov sa nezmenia, no terabajtové úložisko z Google Disku bude automaticky bezplatne navýšené na 2 TB verziu v Google One.

Konkurenčný iCloud ponúka zadarmo len 5 GB, v rámci vyšších programov si môžete zakúpiť 50 GB (0,99 eur / mes.), 200 GB (2,99 eur / mes.) alebo 2 TB (9,99 eur / mes.).

Dropbox s 1 TB priestorom stojí 9,99 eur mesačne, alebo o niečo menej pri platbe za celý rok vopred (99 eur).

Známe sú tiež alternatívy Box a Mega, ktoré zrejme časom zareagujú na zmeny cien Google služieb.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu