Swan a Benestra sa zlúčia do jedného subjektu do konca roka

Podpisy na transakčných dokumentoch zavŕšili proces tzv. closingu. Nový domáci operátor s obratom takmer 100 mil. eur má ambíciu byť protiváhou veľkej trojke nadnárodných hráčov.

O plánovanom spojení spoločností Swan a Benestra sme vás informovali už začiatkom apríla tohto roka. Od 15. mája 2018 majú firmy spoločný manažment a očakáva sa, že k zlúčeniu dôjde do konca tohto roka. Martin Mosný, ktorý doteraz vykonával funkciu výkonného riaditeľa Swanu, odteraz v identickej pozícii povedie aj Benestru.

Do konca roka budú obidve spoločnosti pôsobiť ako samostatné entity, aj keď so spoločným manažmentom. K definitívnemu zlúčeniu dôjde 1. januára 2019. Nová spoločnosť bude vlastnená rovnakým podielom investičnými skupinami Sandberg Capital a DanubiaTel.

Spojenie firiem má prispieť k snahe vytvoriť konvergentného slovenského operátora schopného rozsahom služieb plnohodnotne konkurovať zahraničnej trojke.

Spoločnosti Swan Mobile, ktorá prevádzkuje mobilného operátora 4ka, sa operácia netýka. Dotkne sa však viacerých dcérskych spoločností Swanu, ktoré poskytujú jeho služby v rôznych mestách Slovenska.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu