Účet v Tatra banke si za pár minút založíte aj cez aplikáciu

V priebehu niekoľkých dní pribudne v novej verzii mobilnej aplikácii Tatra banky možnosť založiť si účet bez nutnosti návštevy pobočky. Potrebujete len občiansky preukaz a smartfón s OS Android alebo iOS.

Tatra banka predstavuje ako prvá na Slovensku inováciu Tvárová biometria, vďaka ktorej si otvoríte online účet, na ktorý si môžete ihneď poslať peniaze, vybrať si ich z bankomatu či robiť z neho prevody.

Výhodou Tvárovej biometrie je bezpečnosť, plne automatizované riešenie, okamžitá spätná väzba, úspora času, identifikácia prítomnosti osoby, získanie vhodnej fotografie podľa ICAO štandardov (pozícia tváre, smer pohľadu, vplyv okuliarov atď.), overenie živosti človeka, biometrické porovnanie fotografií (tvár, fotografia z OP, register Ministerstva vnútra SR), stotožnenie osoby a overenie údajov z dokladu.

Založenie účtu bude trvať iba pár minút. Podmienkou je vlastniť slovenský občiansky preukaz, pretože údaje z neho vrátane fotografie sa porovnávajú cez databázu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Priebeh založenia účtu je jednoduchý. Po otvorení mobilnej aplikácie si nový zákazník vyberie možnosť Nie som klient, vyplní potrebné údaje, overí svoje telefónne číslo, vytvorí si PIN do aplikácie, oskenuje občiansky preukaz z prednej i zadnej strany, a zosníma si tvár cez biometrický modul aplikácie.

Aby bolo isté, že nikto neotvára účet cudzou fotografiou, musí používateľ počas snímania fotografie sledovať očami malú modrú gulôčku na displeji mobilu. Pokiaľ je sken občianskeho aj fotografia autoportrétu v poriadku, stačí už len odsúhlasiť zmluvné podmienky a účet je v priebehu dvoch troch minút aktívny.

Kuriérom alebo v pobočke potom zákazník dostane debetnú kartu, čítačku, heslo do Internet bankingu a jedinú papierovú zmluvu o elektronickej komunikácii.

Po pilotnej fáze pribudne v aplikácii pre tých, čo sa identifikovali biometricky, možnosť získať bezúčelový spotrebný úver aj v prípade, že ho nemá klient vopred schválený. Celý proces vybavenia úveru prebehne priamo v aplikácii. S overením príjmu, schválením ponuky a čerpaním na počkanie. Novinkou aplikácie bude aj zobrazenie PIN-u ku karte, nemusíte si ho nikam písať a pokiaľ ho zabudnete, nájdete ho v menu.

Tvárová biometria bude dostupná v novej verzii aplikácie Tatra banka už v priebehu najbližších dní v obchodoch App Store a Google Play pre zariadenia s minimálnou verziou operačného systému Android 4.1 alebo iOS 9.

Účet otvorený do 31. 8. 2018 cez Tvárovú biometriu bude po celý rok bez poplatku za jeho vedenie.

Diskusia k článku:

Profile picture for user palincak@gmail.com

Pali 15.05.2018 - 00:28

Mna by zaujimalo aj to, ci sa cez tuto biometriu bude dat ucet aj zrusit, to predpokladam ze uz nepojde...

Celá diskusia 1 príspevok