Google Drive dostane dizajn podobný novému Gmailu

Rozhranie bude po novom intuitívnejšie a viac sa prispôsobí vizuálnym zmenám, ktorými prešli služby News, Tasks či Gmail. Pribudne nové písmo, presunie sa niekoľko prvkov a zmení sa hlavné tlačidlo.

Google minulý mesiac oznámil novinky v službe Gmail, ktoré sa medzi používateľov dostávajú postupne. Ide o nový dizajn a niekoľko ďalších funkcií. Služba bude po novom bezpečnejšia, používatelia môžu posielať e-maily s dátumom platnosti, zamykať e-maily pomocou kódov, zmenil sa dizajn a pribudli ďalšie drobnosti. V rovnakom duchu sa bude uberať aj služba Google Drive, ktorá dostane nové rozhranie.

Cieľom je lepšie prispôsobenie zmenám, ktorými už prešli služby News, Tasks či spomínaný Gmail. Rozhranie bude po novom intuitívnejšie a modernejšie. Hlavné tlačidlo bolo zaokrúhlené a dostalo farebnú ikonu. Pozadie služby nebude šedé, ale biele, zmení sa písmo a do roviny vyhľadávacieho panelu sa presúvajú ikony nastavení a pomoci.

Na rozdiel od nového Gmailu, dostáva Disk iba vizuálne zmeny. Nepribudnú tak žiadne funkčné novinky. Nový dizajn bude pre všetkých používateľov k dispozícii postupne v priebehu dvoch týždňov.

Zdroj: googleblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu