Google Photos: úpravy s využitím umelej inteligencie a konverzia do PDF

Jednou z priorít bude jednoduché a rýchle nastavenie. Vďaka umelej inteligencii budú mnohé úpravy navrhnuté automaticky a vylepší sa aj zobrazenie zosnímaných dokumentov. Novinkou bude aj konverzia fotografií do PDF formátu.

V týchto dňoch prebehla vývojárska konferencia Google I/O a priniesla viaceré novinky, ktoré neobišli ani obľúbené Google Photos. Bezplatná služba sa môže pochváliť tým, že ju vďaka neobmedzenému ukladaniu fotografií vo vysokej kvalite používa už viac než pol miliardy ľudí. Každý deň si pozrú zhruba 5 miliárd fotiek. Naďalej napreduje a dočká sa niekoľkých významných noviniek.

Jednou z priorít Googlu je umožniť používateľom oveľa rýchlejšie a jednoduchšie úpravy. S tým súvisí aj využitie umelej inteligencie. K dispozícii budú nové, nenáročné a rýchle nastavenia, kde budete môcť urobiť niekoľko základných zmien, po ktorých fotky viac vyniknú.

Ide napríklad o automatické rozjasnenie tmavých záberov, ľubovoľné otáčanie či inteligentnú obnovu farieb pri čiernobielych fotografiách. Úpravy síce boli k dispozícii už predtým, ale po novom vďaka kontextovým akciám nebudú vyžadovať viac než jedno ťuknutie na displej.

Medzi novinky patrí aj selektívna úprava saturácie a zdieľané knižnice. Google Photos budú využívať umelú inteligenciu k tomu, aby identifikovali osobu, zviera alebo objekt. Ak ste tvár niekoho v minulosti označili na svojich fotkách, aplikácia ho teraz automaticky identifikuje a ponúkne vám možnosť fotku, na ktorej sa s ním nachádzate, jednoducho zdieľať.

Zdieľané knižnice budú mať nastavenia členov, ktorí môžu byť po nahratí novej fotky automaticky upozornení. Viac vyniknúť by mali zosnímané dokumenty, ktoré zobrazením budú pripomínať sken a pribudne aj prevod do PDF formátu. Kedy presne sa noviniek dočkáme Google zatiaľ nešpecifikoval.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu